CA | ES | EN | FR
LA ACTUALIDAD
26 de juny: jornada pràctica a Ripoll sobre el mètode ARCHI pel diagnòstic del roure i el pi roig, davant dels efectes del canvi climàtic. Gratuïta!
13-06-2019

Us animem a participar el 26 de juny a la jornada pràctica per l’aplicació del mètode ARCHI en roure (Quercus humilis) i Pi roig (Pinus sylvestris), per valorar la seva resiliència davant els efectes del canvi climàtic. La trobada serà a les 9:30h a l’Hotel Solana del Ter de Ripoll i comptarem amb uns ponents experts en el diagnòstic de l’estat fisiològic dels arbres, com Bruno Mariton (Expert forestal al CNPF Occitània i corresponsal observador de Sanitat Forestal) i Josep M. Tusell (responsable tècnica del Consorci Forestal de Catalunya.


 
  26 de juny. 9:30h
  Hotel Solana del Ter (Ripoll)


Inscripcions: La jornada és gratuïta, però cal fer les inscripcions abans del 24 de juny trucant al telèfon del Consorci Forestal: 972 842708, o per correu electrònic a consorci@forestal.cat, indicant el nom i cognoms, DNI, telèfon de contacte i confirmar si us quedareu a dinar (no inclòs a la inscripció)
 
El mètode ARCHI és una eina de diagnòstic de l’estat fisiològic per diferents arbres, desenvolupada pel Centre National de la Propriété Forestière (CNPF) i l’Institut pour le Développement Forestrier (IDF).
Aquest mètode permet ajudar als professionals del sector forestal a prendre decisions, ja que es tracta d’una eina de fàcil utilització que mitjançant una lectura de l’arquitectura de l’arbre permet avaluar el seu estat fisiològic i posteriorment la resiliència en funció de l’evolució del seu entorn.
Una altra virtut d’aquest mètode és que permet l’avaluació tant a nivell de peu com a nivell de massa fet que facilitarà una gestió forestal sostenible.
 
PROGRAMA DE LA JORNADA
 
9:30h: Benvinguda als assistents i entrega de documentació
9.45h: Desplaçament a la finca forestal
10:30h: Explicació pràctica de com fer servir el mètode ARCHI
12h: Aplicació pràctica per part dels assistents en roure(Quercus humilis)
13h: Aplicació pràctica per part dels assistents en Pi roig (Pinus sylvestris)
14h: Discussió sobre el mètode i cloenda de la jornada

14:30h. Dinar (optatiu i a banda de la inscripció)

Aquí trobareu tota la informació i el programa de la jornada.Comparteix  Facebook Twitter Email

Canvi de lloc de trobada per la jornada de divendres 14 de juny
11-06-2019

Per motius d'organització hem hagut de canviar el lloc de trobada de la jornada tècnica del proper divendres 14 de juny, sobre l'ús de maquinària forestal per a la prevenció d'accidents laborals. Enlloc de trobar-nos a Puig-reig com s'havia anunciat ho farem a l'Hotel Solana del Ter de Ripoll, situat al km 17 de la carretera C-17.Comparteix  Facebook Twitter Email

Aturem l’ordenança de tala d’arbres a Palau de Santa Eulàlia
31-05-2019

L’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia ha aturat l’ordenança municipal de tala d’arbres en terrenys forestals que havia aprovat el consistori d’aquest municipi alt empordanès.
Aquesta mesura arriba com a conseqüència de les al·legacions presentades pel Consorci Forestal de Catalunya a finals de l’any passat, que denunciaven que l’Ajuntament s’estava apropiant d’unes competències que no els pertoquen, ja que aquestes recauen en la Generalitat de Catalunya.

El Consorci també al·legava que l’expedient aprovat no es recolzava sobre cap justificació tècnica.
Des del Consorci Forestal ens mostrem satisfets per aquesta reconsideració per part de l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal publica la Memòria d’activitats del 2018
23-05-2019

Ja us podeu descarregar la Memòria d’activitats de l’any 2018, que recull les principals accions dutes a termes pel Consorci Forestal de Catalunya. En aquest document hi hem volgut destacar la nostra activitat i els projectes que liderem en la defensa dels drets dels nostres socis i propietaris forestals, així com la participació a nombroses iniciatives que tracten el present i el futur del sector.
 

Hi trobareu informació sobre les compensacions per als propietaris afectats per franges de protecció, el nostre posicionament sobre el decret del Montseny i l’oposició a l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, la defensa dels plans de gestió forestal, iniciatives en matèria de sanitat i canvi climàtic, o projectes com la nova agrupació de productors de pinya i pinyó, entre d’altres temes.Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Aviso legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Miembros de: