CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
El Consorci Forestal publica la Memòria d’activitats del 2018
23-05-2019

Ja us podeu descarregar la Memòria d’activitats de l’any 2018, que recull les principals accions dutes a termes pel Consorci Forestal de Catalunya. En aquest document hi hem volgut destacar la nostra activitat i els projectes que liderem en la defensa dels drets dels nostres socis i propietaris forestals, així com la participació a nombroses iniciatives que tracten el present i el futur del sector.
 

Hi trobareu informació sobre les compensacions per als propietaris afectats per franges de protecció, el nostre posicionament sobre el decret del Montseny i l’oposició a l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, la defensa dels plans de gestió forestal, iniciatives en matèria de sanitat i canvi climàtic, o projectes com la nova agrupació de productors de pinya i pinyó, entre d’altres temes.Comparteix  Facebook Twitter Email

Es suspèn la jornada tècnica de Saldes
16-05-2019

Degut a la previsió de pluja s'ha SUSPÈS la jornada tècnica prevista per demà divendres, 17 de maig, a Saldes.

La jornada s'ha posposat al divendres 28 de juny, amb el mateix programa i horaris previstos.Comparteix  Facebook Twitter Email

La Consellera d’Agricultura dona suport a la petició del Consorci Forestal de Catalunya d’aturar el Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa i revisar-lo en profunditat
12-05-2019

Teresa Jordà fa la cloenda de l’assemblea general de l’entitat a Santa Pau, i s’ha ofert a treballar conjuntament les al·legacions al projecte

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha donat suport a la reclamació del Consorci Forestal de Catalunya, que demana la retirada del Pla de Protecció del Media Natural i del Paisatge de l’Alta Garrotxa.

Jordà ha subratllat la seva predisposició a elaborar conjuntament amb el Consorci Forestal les al·legacions a una proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha de servir com a model a seguir per molts d’altres espais naturals, però que en la seva redacció no ha comptat amb la participació de la gent del territori, ni de les seves associacions.

En la cloenda de l’Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya, que es va fer ahir a Santa Pau, Jordà va manifestar el seu suport a l’associació de propietaris, que considera que l’actual proposta és contrària a la creació d’un equilibri entre conservació i dinamització d’un espai d’interès natural que compta amb més de 30.000 hectàrees.

L’entitat també lamenta que a través d’una visió urbanita es vol convertir aquesta zona natural en un espai per l’oci, sense recolzar les activitats forestals que reverteixen en creació de riquesa i en la fixació de la gent al territori.

Precisament, la proposta que ara es troba en fase d’exposició pública, aposta per deixar els boscos a la seva lliure evolució, sense reconèixer els beneficis de la gestió forestal sostenible. A més, el text incorpora nombroses restriccions que vulneren els drets dels propietaris i tampoc preveu cap mecanisme de compensació. 

Finalment, Jordà també ha fet costat al Consorci en la necessitat d’incorporar els propietaris de les explotacions forestals i agràries als òrgans de decisió. Actualment, tot i ser titulars del 90% d’aquest espai natural, els propietaris no són consultats en els processos de presa de decisions. 

Des del Consorci Forestal lamentem que el document del Departament de Territori evidencia una manca de sensibilitat greu cap al món rural. Consideren que parteix d’una diagnosi deficient i que provocarà els efectes contraris als objectius que persegueix. Per aquest motiu, demanem aturar el pla i replantejar-lo en profunditat.Comparteix  Facebook Twitter Email

Rajadell suspèn la tramitació de l’ordenança de camins rebutjada pel Consorci Forestal
03-05-2019


L’Ajuntament de Rajadell (Bages) en coordinació amb la Diputació de Barcelona ha suspès la tramitació de l’aprovació definitiva de l’ordenança de camins que estava tramitant, tal i com es demanava a les al·legacions presentades l’octubre passat pel Consorci Forestal de Catalunya.


Aquestes es basaven en la denúncia d’una regulació abusiva que vulnerava els procediments legals vigents, perquè el consistori s'atribuïa camins que no pertoquen a l'àmbit municipal, provocant així un clar perjudici al propietari.

L’Ajuntament ha anunciat que buscarà un consens amb els propietaris i veïns afectats per l’ordenança, que de moment queda aturada.

Des del Consorci Forestal felicitem la decisió de l'ajuntament i serem persistents amb aquesta posició de defensa i mantenim el compromís de buscar acords entre administracions i propietaris dels terrenys. La regulació de l'accés a les finques forestals és un tema cabdal per llur conservació i  millora i els responsables de la seva gestió al 80% del territori no entenem que de forma reiterada se'ns deixi de costat per part d'ajuntaments i administracions supramunicipals.Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: