CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
El Consorci Forestal demana al Conseller Calvet que el seu Departament no doni l'esquena al sector forestal
15-02-2019
En una reunió celebrada el 5 de febrer, el president del Consorci Forestal, Rosendo Castelló, va demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i al director general de polítiques ambientals i medi natural, Ferran Miralles, recuperar la voluntat de diàleg manifestada pel Conseller Rull en relació a les polítiques de conservació en l'àmbit forestal.
 
 

Castelló va destacar l'impacte positiu de la gestió forestal sostenible per la millora del medi i va subratllar la dificultat creixent d'impulsar aquesta activitat degut a l'increment de traves injustificades que dificulten el seu desenvolupament. El president del Consorci també va insistir en la necessitat de revisar a fons la proposició de Llei de l'Agencia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat per evitar duplicitats i traves a nivell d'administració, i per replantejar la proposició actual segons la qual els sectors productius esdevindran convidats de pedra als òrgans de presa de decisions de l'Agència. Un organisme al qual se li vol donar un pes molt important en decisions que afectaran directament a explotacions agràries i forestals.
A la trobada també hi van participar Eduard de Ribot i Joan Rovira, socis i representants del Consorci Forestal.Comparteix  Facebook Twitter Email

Busquem responsable per coordinar treballs forestals, compres i serveis als socis. Termini fins 22 de febrer
14-02-2019

Cooperativa de propietaris forestals busca incorporar una persona dinàmica, amb experiència i amb iniciativa per incorporar-se com a responsable de campanyes forestals i compres. Indispensable perfil i vocació marcadament comercial i de servei al soci.

 

Descripció de tasques i responsabilitats:

      - Contactes amb socis i visites a finques per estudiar i valorar els possibles treballs i campanyes forestals.

      - Contractació i seguiment d'empreses de serveis i colles per a la realització de les feines.

      -  Suport a la negociació de contractes amb clients finals (serradores i altres) i cerca de nínxols de mercat per productes especials.

      - Coordinació amb I'equip tècnic pel seguiment i execució de campanyes, preparació d'ofertes i desenvolupament de llurs funcions.

      - Recolzar a la direcció de la cooperativa en la consolidació de ['empresa com a Agrupació de Productors Forestals de referència a Catalunya.

       - Recolzament a I'activitat de compres de la campanya de suro de Quality Suber. Empresa participada.

 

Es demana:

     -  Formació: grau universitari forestal o tècnic superior, altra formació equivalent. Es valorarà especialment les següents titulacions: enginyer de forest, agrònom i altres relacionades.

      - Imprescindible experiència àmplia contrastada en la direcció i gestió d'equips. Es valorarà especialment: trajectòria en àrea comercial, o en la direcció d'aprofitaments i treballs forestals.

      - Capacitat de negociació, orientació a resultats, treball en equip i flexibilitat a nivell d'horaris.

      - Carnet de conduir i disponibilitat de vehicle propi.

      - Es valorarà també coneixement i experiència en planificació i gestió forestal.

 

S'ofereix:

     -  Llarga experiència i àmplia cartera de clients.

     - Equip tècnic i de suport format per set professionals amb àmplia experiència al sector

     - Remuneració a negociar segons vàlua del candidat.

   

El lloc de treball serà Santa Coloma de Farners. La cooperativa també disposa d'una oficina a Solsona. Es requereix disponibilitat per viatjar.

 

Interessats enviar CV actualitzat i amb fotografia de carnet abans del dia 22 de febrer de 2019 a :

 

FORESTAL DE CATALUNYA SCCL

Jacint Verdaguer 3 - 17430 Santa Coloma de Farners

Correu electrònic: cooperativa@forestal.cat

www.serveisforestals.cat

 

Per més informació truqueu al 972 84 27 08

 Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal de Catalunya lidera un projecte europeu per integrar la gestió de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible
05-02-2019

El projecte Life Biorgest ha començat a caminar de la mà del Consorci Forestal de Catalunya per millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis. L’objectiu principal del projecte és el d’integrar les pràctiques i mesures més innovadores en la planificació i gestió forestal actual. Aquestes mesures aniran acompanyades d’innovadors mecanismes de compensació que permetin retribuir a la propietat forestal per la pèrdua d’ingressos, derivada de l’aplicació de pràctiques per a la millora de la biodiversitat.

 

Les entitats que també hi participen són el Centre de la Propietat Forestal (CPF), el CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i el Centre National de la Propriété Forestière (CRPF) d’Occitània, a França. D’aquesta manera, el projecte que compta amb el recolzament financer del programa LIFE de la Comissió europea, integra un equip pluridisciplinari de propietaris forestals, administració, científics i experts del món de la conservació i gestió forestal sostenible del bosc.

 

Aquest caràcter transversal, que ha de facilitar l’entesa entre el món de la conservació i el de la gestió del bosc, fa del projecte Life Biorgest un referent a la conca mediterrània. El seu desplegament servirà per integrar mesures i indicadors de biodiversitat en aquesta necessària tasca d’intervenció sobre els boscos mediterranis més representatius, com les pinedes, els alzinars i les rouredes, compatibilitzant la millora de la biodiversitat amb la sostenibilitat econòmica de la gestió forestal, per garantir la persistència d’aquestes masses boscoses i la seva adaptació al canvi climàtic.

 

Per això es proposaran una trentena d’accions demostratives, a desenvolupar, durant el propers cinc anys, en hàbitats forestals mediterranis d’interès comunitari inclosos a la Xarxa Natura 2000 de Catalunya i Occitània. D’aquestes àrees se’n farà un diagnòstic inicial, i s’hi realitzaran diferents intervencions silvícoles que integraran mesures de millora de la biodiversitat. Alguns exemples són l’eliminació d’espècies exòtiques, l’increment de la quantitat de fusta morta, respectar una part dels arbres més grans o afavorir la regeneració obrint clarianes en boscos més madurs, entre d’altres.

 

De les actuacions forestals que es facin al llarg del projecte se’n generaran un seguit d’indicadors socioeconòmics i de conservació per avaluar-ne l’èxit.

 

La fase final del Biorgest contempla la integració de les tècniques i mesures desenvolupades en les polítiques i normatives específiques que regeixen la gestió dels boscos mediterranis, així com la transferència als propietaris, gestors, empreses i administració forestal per tal de promoure la seva adopció i garantir-ne la continuïtat.

 

Un altre objectiu del projecte és sensibilitzar la societat sobre la importància de millorar la biodiversitat amb una gestió forestal sostenible que eviti l’abandonament rural i promogui els boscos vitals, perquè constitueixin un ecosistema ric i resilient a les condicions climàtiques adverses.

 

Tot i que el Biorgest es desenvoluparà a Catalunya i França, la seva experiència demostrativa serà replicable al conjunt de l’arc mediterrani, on fins ara hi ha molt poques experiències en aquest camp.Comparteix  Facebook Twitter Email

L'adaptació de les suredes al canvi climàtic, sobre el terreny
25-01-2019

El 17 de gener es va a celebrar a Torroella de Montgrí una jornada, dirigida als ens locals i gestors del territori, sobre l'adaptació dels municipis al canvi climàtic, des de la perspectiva de la gestió forestal, les platges i el turisme. Després de diferents taules temàtiques en les que es van mostrar experiències i casos pràctics d'adaptació en l'àmbit local, es van fer algunes visites guiades. Des de l’àmbit forestal, Roser Mundet, enginyera del Consorci Forestal, va guiar la visita a un rodal de les Gavarres, on va presentar les mesures d'adaptació de les suredes al canvi climàtic implementades en el marc del projecte Life+ SUBER.

Aquest projecte, que ha comptat amb la implicació de propietaris forestals, indústria, administració i centres de recerca, ha permès avançar en la millora de la gestió i conservació de les suredes i en la lluita contra la plaga del Coraebus undatus, que provoca importants danys al suro i compromet la viabilitat del seu aprofitament.

La jornada va ser organitzada pel projecte transfronterer ECTAdapt “Contribuir a l'adaptació de l'Espai Català Transfronterer”  

 Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: