CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
L'ACTUALITAT
Preparació de planta per a la campanya 2021
19-03-2020

Des del Consorci Forestal de Catalunya seguim oferint planta de qualitat per als propietaris forestals. Per això ja hem sembrat els pinyons de pi radiata i pi marítim de Marroc, per tenir planta disponible pel proper hivern i satisfer la demanda per a les reforestacions previstes.Comparteix  Facebook Twitter Email

Els terminis administratius queden interromputs
17-03-2020

Us informem que queden interromputs els terminis administratius durant el període de vigència del Reial Decret Decret 463/2020, pel qual es declara la situació d’alarma sanitària en motiu de la crisi del Coronavirus (COVID-19).
En el moment que es reprengui l’activitat es comunicarà el nou termini de presentació de sol·licituds per la convocatòria d’ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any 2020, corresponent a la recuperació del potencial forestal (zones afectades per l’incendi de l’Empordà del 2012 i zones de pinastre afectades per plagues).
 

 

 Comparteix  Facebook Twitter Email

Mesures durant l'estat d'alarma decretat pel Coronavirus
16-03-2020

Davant la situació d’estat d’alarma que es viu pel cas del Coronavirus (COVID-19) comuniquem als socis i clients del Consorci Forestal de Catalunya, Cooperativa Serveis Forestals i Quality Suber, que en els propers dies les oficines de Santa Coloma de Farners i de Solsona continuaran estant al vostre servei, extremant totes i cadascuna de les mesures de seguretat i higiene recomanades.

 

En el desenvolupament de la nostra activitat, extremem el principi de prudència per contribuir a preservar en tot moment la salut de tots els treballadors, socis i clients. Aquestes són les mesures concretes que hem adoptat:


Jornada intensiva. L’horari d’atenció al públic passa a ser de 9 a 14 hores.
S’han adoptat totes les mesures de flexibilització dels llocs de treball per facilitar tant el teletreball, com la distribució irregular de la jornada laboral. En conseqüència, recomanem evitar o minimitzar visites i/o contactes presencials.
Demanem que us poseu en contacte amb nosaltres a través del telèfon (972 842 708) o de correu electrònic (consorci@forestal.cat) .
Amb caràcter general, també s’han ajornat visites del nostre equip a altres centres de treball i a socis i clients.
Lògicament, aquestes mesures també impliquen l’ajornament de la inauguració de la nova oficina a Solsona, que estava prevista pel divendres 20 de març.

Com sempre, quedem a la vostra disposició i confiem que puguem retornar a la normalitat el més aviat possible.
 Comparteix  Facebook Twitter Email

Ajuts a la recuperació del potencial forestal en zones afectades per l’incendi de l’Empordà del 2012 i en zones de pinastre afectades per plagues
12-03-2020

S'han convocat aquests ajuts de restauració del potencial forestal, en actuacions de tallada de la vegetació afectada i tractament de les restes generades en el cas d'incendi forestal a l'Alt Empordà de l'any 2012 sobre masses de sureda cremada, i de tallada en masses de pi pinastre o marítim (Pinus pinaster) dels municipis de les comarques de la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, el Maresme i el Vallès Oriental. Més informacióComparteix  Facebook Twitter Email

Es presenta el programa de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera 2020
06-03-2020

Us presentem el programa de les XXXVII Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, que es celebraran del 17 d'abril al 12 de juny de 2020. Són 8 jornades emminentment pràctiques i d'alt interès que es realitzaran a Hosalric, Tordera, Cassà de la Selva, Alp, Arbúcies, La Jonquera, Oristà i Santa Coloma de Farners.
Inscripcions obertes fins el 9 d'abril, i anticipades fins el 23 de març. Consulteu el programaComparteix  Facebook Twitter Email

El tap de suro, recomanat per primera vegada en una llei
24-02-2020

L'11 de febrer el Parlament de Catalunya va aprovar la nova Llei Vitivinícola Catalana que, entre altres aspectes, recull que "l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), d'acord amb les denominacions d'origen, ha de potenciar el tap de suro per a l'envasament del vi com a element de qualitat i innovació".


Aquesta inclusió ha estat fruit de la feina de la Fundació Institut Català del Suro (ICSuro), de la qual el Consorci Forestal de Catalunya n'és membre, que ha participat en diverses taules de negociació i va comparèixer davant de la Ponència del Parlament el passat mes de juliol per explicar a tots els diputats de la ponència la importància del sector surer com a exemple de bioeconomia circular, que contribueix al manteniment dels boscos catalans i és un element 100% sostenible i biodegradable que, en conseqüència, s'hauria de potenciar com a tapament de preferència per als vins catalans per davant d'alternatives menys sostenibles i de menys valor afegit per al vi i per al territori. Des de l’INCAVI, el seu director general, Salvador Puig, explica que aquesta llei s’ha formulat perquè sigui “un eix transversal de tots els sectors implicats en el vi, entre ells, el suro”.

Per a Puig, també és important destacar que els conceptes “sostenibilitat i proximitat, valors que representa el suro”, estan àmpliament representats en els diferents punts de la llei. Per últim però no menys important, Puig ha volgut destacar “el posicionament del vi català com a vi de qualitat, de prestigi i de valor afegit, i el tap de suro és el complement ideal per a un vi d’aquesta categoria”. Per a Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro, "la inclusió del tap de suro a la nova Llei Vitivinícola, de la forma que el contempla, és un reconeixement explícit al treball que ha vingut fent el sector surer català en matèria d'innovació i a la valoració del tap de suro com a eina enològica".

És la primera vegada que una llei autonòmica o estatal inclou el tap de suro entre les recomanacions. Ni l’anterior llei del vi catalana (Llei 15/2002) ni la llei estatal en vigor (Llei 24/2003) fa esmena al tapament del vi. Des de l’ICSuro es vol continuar treballant perquè cada vegada més lleis incloguin el tap de suro com a tapament de referència per als vins.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal participa a la presentació de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya.
21-02-2020

El Consorci Forestal de Catalunya ha participat a la presentació de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya, en un acte dut a terme al recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona. Des del nostre sector, compartim el compromís d'un desenvolupament sostenible.

Més de 300 persones, representants d’una trentena d’organitzacions i entitats catalanes de diversos àmbits hem fet possible el naixement de l’Aliança Catalunya 2030, una gran coalició de país per compartir recursos i impulsar iniciatives conjuntes a favor de l’Agenda 2030. Al llarg dels propers mesos, l’Aliança Catalunya 2030 vol sumar complicitats i noves adhesions arreu del territori, obrint-se a totes les entitats del país compromeses a treballar per assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.Comparteix  Facebook Twitter Email

L'associació de propietaris de Santa Pau s'associa al Consorci Forestal de Catalunya
10-02-2020

L’associació de propietaris forestals de Santa Pau s’ha incorporat com a nou soci del Consorci Forestal de Catalunya. Per a la nostra institució és un orgull que una entitat com aquesta, amb el prestigi i el pes específic que té dins del sector forestal a la Garrotxa, s’associï amb nosaltres per treballar conjuntament per la defensa dels drets dels propietaris forestals i la gestió dels boscos.
 


L’agrupació forestal de Santa Pau, que es va crear el 2013, compta amb una superfície associada de més de 2.200 hectàrees, el que representa el 55% de la superfície total del municipi.Comparteix  Facebook Twitter Email

La Cooperativa Serveis Forestals promou l'educació forestal als alumnes de gestió forestal i medi natural
10-02-2020

Seguint amb la nostra línia de divulgació i educació forestal, des de la Cooperativa Serveis Forestals hem acompanyat a una cinquantena d'alumnes de l'ECA del Solsonès i de l'escola forestal Rubió i Tudurí de Barcelona a diferents boscos de Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

Han conegut de primera mà alguns exemples de gestió a boscos de coníferes, alzinars i com es fan tallades de pi marítim. L'objectiu d'aquestes visites, que s'han fet a zones de treballs executats per la Cooperativa, és donar a conèixer als estudiants la realitat dels boscos de Catalunya i els beneficis de la gestió forestal.Comparteix  Facebook Twitter Email

Vols incorporar-te a un grup d'organitzacions molt dinàmic, en creixement i de referència a nivell de sector?
06-02-2020

Cooperativa Serveis Forestals busca incorporar una persona dinàmica, amb experiència i amb iniciativa per incorporar-se com a responsable d’administració. Responsabilitat amb contacte directe sobre clients i proveïdors tant de la Cooperativa, com de Quality Suber, l'agrupació de productors especialitzada amb el sector surer.


Descripció de tasques i responsabilitats

 • Comptabilitat, gestió econòmica i planificació financera.
 • Elaboració de la informació necessària pel seguiment de l’activitat, pel control de gestió i per l’anàlisi de resultats
 • Recolzament a l’elaboració de pressupostos
 • Facturació i gestió de cobraments i pagaments
 • Recolzament a la direcció en la gestió de personal
 • Recolzament en el procés d’implantació de SAGE 200

 
Es requereix

 • Formació: grau en administració i direcció d’empreses o formació equivalent.
 • Imprescindible experiència àmplia contrastada en comptabilitat i en direcció i gestió d’equips.
 • Flexibilitat i capacitat de treball en equip.
 • Carnet de conduir i disponibilitat de vehicle propi.
 • Incorporació immediata


S’ofereix

 • Lloc de treball en grup d’empreses en creixement.
 • Remuneració a negociar segons vàlua del candidat
 • La persona disposarà de dues persones de suport pel desenvolupament de les tasques sota la seva responsabilitat.

 
El lloc de treball serà a la Casa del Bosc, a Santa Coloma de Farners (La Selva).
 
Els interessats envieu CV actualitzat i amb fotografia de carnet abans del 17 de febrer de 2020 a:

FORESTAL DE CATALUNYA SCCL
C/ Jacint Verdaguer 3 
Santa Coloma de Farners (17430)
correu electrònic: cooperativa@forestal.cat

Per més informació truqueu al 617 446 590 / 972 84 27 08Comparteix  Facebook Twitter Email

La teva finca ha patit afectacions pel temporal Glòria?
31-01-2020

El temporal Glòria ha causat nombrosos danys a molts sectors, entre ells el forestal. És per això que hem traslladat a  l'administració forestal la necessitat de donar recolzament a les zones més afectades i ja s'hi està treballant. Ara cal fer un esforç per quantificar i valorar els danys, ja que el recolzament públic va vinculat a la declaració de catàstrofe natural d'un determinat paratge o municipi.
Per tal de facilitar la quantificació dels danys causats, des del Consorci Forestal de Catalunya demanem el vostre recolzament per recollir la màxima informació sobre danys a carreteres, camins, pistes forestals, zones de bosc i plantacions. 


Necessitem concretar al màxim el grau d’aquesta afectació, i per tant ens cal la següent informació per part vostra:
 

OPCIÓ 1: Omplir el formulari que ha preparat el CPF (administració forestal) per a finques amb Pla de Gestió (descarregueu-lo aquí) i enviar-lo per correu electrònic al Consorci Forestal. (consorci@forestal.cat). Des de l'associació ho farem arribar a l'administració.

 

OPCIÓ 2: Si trobeu el document anterior massa complicat o bé no disposeu de Pla de Gestió, només cal que ens feu arribar la següent informació de les diferents afectacions a la vostra finca.


Per afectacions a carreters, camins i pistes forestals

 • Nom i telèfon de contacte:
 • Municipi:
 • Nom del paratge:
 • Número de Pla Tècnic (si en disposa):
 • Descripció de l’afectació (esllavissades, sots i rases...):
 • Longitud aproximada de l’afectació:
 • Fotografies per documentar-ho

 
Per afectacions a zones de bosc i plantacions
Les afectacions a l’arbrat han estat molt generalitzades, i només quantificarem les més importants, que hagin generat danys greus. D’aquesta manera, aviseu-nos si els desperfectes afecten a més d’un 20% de l’arbrat. En aquest cas, necessitarem aquesta informació:

 • Nom i telèfon de contacte:
 • Municipi:
 • Nom del paratge:
 • Número de Pla Tècnic (si en disposa):
 • Fotografies per documentar-ho

Podeu enviar tota la informació a consorci@forestal.cat i un tècnic del Consorci Forestal es posarà en contacte amb vosaltres per fer el seguiment del vostre cas.
 

Ajut obert fins el 14 de febrer per a finques del Montseny

Al mateix temps, us recordem que hi ha oberta una línia d’ajuts de la Diputació de Girona que inclou l’arranjament de camins, per a finques incloses al Parc Natural del Montseny.

La realització d’obres per al manteniment de la xarxa viària de les finques, que estiguin previstes en el PTGMF (Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal) o el PSGF (Pla Simple de Gestió Forestal), o que siguin necessaris per reparar danys causats per fenòmens naturals. S’exclouen els treballs d’obertura de pistes.


Termini de sol·licitud: finalitza el 14 de febrer de 2020.
Termini de realització de les actuacions: les activitats subvencionades s’hauran de portar a terme a partir de l'1 de gener de 2020 i finalitza el 15 de novembre de 2020.
Termini de justificació de les subvencions: el 15 de novembre de 2020.
 
Import màxim de la subvenció
Límit màxim de TRES MIL EUROS (3.000,00 euros) per sol·licitant.
Per als treballs silvícoles i d’arranjament de camins i marges s’estableixen els imports unitaris de referència, a partir dels quals s’aplicarà el 50%, per calcular la subvenció:
 
Imports de referència per a Camins
- Repàs del ferm i trenques d’un camí de desembosc, amb bulldozer: 350 euros/km.
- Repàs del ferm, cunetes i trenques d’una pista, amb motoanivelladora: 500 euros/km.
- Repàs del ferm, formació de cuneta i trenques amb motoanivelladora, amb desbrossada mecànica dels marges: 900 euros/km.
- Manteniment de pistes de la xarxa de prevenció d’incendis amb repàs del ferm, formació de cuneta i trenques amb motoanivelladora i estassada manual de les franges de seguretat laterals: 1.500 euros/km.
- Desbrossada de marges: 500 euros/km.

Trobareu tota la informació aquí.

Foto: NacióDigitalComparteix  Facebook Twitter Email

1 2 3 4

consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: