CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
L'ACTUALITAT
Cursos de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic
12-01-2018

Dos nous cursos, a Santa Coloma de Farners i Vilassar de Mar. Estan dissenyats per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell bàsic de capacitació com a agricultors que no disposin de personal auxiliar en l’explotació mateixa, personal auxiliar d’empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, personal auxiliar d’empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris i personal auxiliar dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris.

Santa Coloma de Farners.
Dates: Dilluns i dimecres, del 22 de gener al 19 de febrer de 2018. De 16:30 a 20:15h.
Informació i inscripcions

 

Vilassar de Mar
Dates: Dimarts i dijous, del 30 de gener al 27 de febrer. De 16:30 a 20h.
Informació i inscripcionsComparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci recolza la petició d'una reprovació al grup IKEA per restricció de la competència en matèria de certificació de boscos
05-01-2018
El Consorci Forestal de Catalunya ha donat suport a una acció de reprovació per part del Parlament Europeu al grup IKEA, multinacional que posa en perill la competència del mercat interior. A la Unió Europea existeixen dues certificacions de gestió forestal, PEFC i FSC, ambdues recolzades per la UE.
El 2015 el grup IKEA va crear IWAY Standard, segons el qual els productes de fusta subministrats han de ser provenir de boscos certificats FSC, al·legant que la certificació PEFC no és suficient. Catalunya és líder a nivell estatal en matèria de certificació forestal i actualment a Espanya el 90% dels boscos certificats ho estan sota el protocol PEFC. La decisió de la multinacional fa que els sistemes de certificació siguin una eina comercial sense valor afegit i posa barreres comercials al mercat interior de la UE.

Aquesta acció està impulsada pel diputat al Parlament Europeu Tomáš Zdechovský, i s'ha sol·licitat a la Direcció General de la Competència europea que iniciï un procediment per sospita de restricció de la competència.

 


Comparteix  Facebook Twitter Email

Ja podeu consultar online la revista Catalunya Forestal 134
22-12-2017

Ja s'ha publicat el número 134 de la revista Catalunya Forestal, editada des del Consorci Forestal de Catalunya i corresponent al 4t trimestre de l'any 2017.

El reportatge central és La producció de fusta generant biodiversitat. A la revista també s'hi tracten, entre d'altres temes: La fusta morta en la gestió forestal - Les expropiacions - Autocarregadors - Preus de la fusta - Disponibilitat de planter de pollancre.

 

Podeu consultar-la i descarregar-vos-la clicant aquíComparteix  Facebook Twitter Email

Taps de suro, per què sí?
06-12-2017

El President del Consorci Forestal de Catalunya, Rosendo Castelló, explica en aquest article d'opinió la seva visió sobre la realitat del sector surer, dedicat principalment a la producció de taps de suro.

 

Castelló vol contribuir a aclarir l’estigma que té el tap respecte el problema d’aromes indesitjades al vi, així com les implicacions de consumir taps de suro i perquè no utilitzar taps de rosca o alternatius al suro.

Podeu llegir l’article complet aquí, publicat a Vila Viniteca.Comparteix  Facebook Twitter Email

El sector del suro es consolida com a exemple d'economia circular
29-11-2017

La iniciativa CORK, impulsada per l'agrupació d’associacions i institucions del sector del suro a Espanya, es troba en el punt d’inflexió que suposa la intervenció de la indústria del suro en la lluita contra el canvi climàtic. La bona gestió d’aquest producte representa un canvi de paradigma de negoci, orientat cap a sistemes de producció i consum més eficients. És el que anomenem economia circular, una alternativa al model lineal tradicional, que compta amb la capacitat de resoldre gran part dels reptes mediambientals de l’actualitat, així com de canalitzar noves oportunitat de negoci i impulsar el creixement econòmic.

Són algunes de les conclusions de la campanya Intercorck III, de promoció del suro a Espanya i Portugal, que compta amb el recolzament del Consorci. Una iniciativa d’AECORK, de la qual Quality Suber n’és soci, i de l’Institut Català del Suro.

 

Més informacióComparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci reclama un canvi de fiscalitat forestal a les jornades de bioeconomia
24-11-2017

La bioeconomia, basada en l’ús dels recursos biològics per a substituir productes obtinguts de matèries primes fòssils, ha estat el tema central de la jornada celebrada el 22 de novembre a l'Escola Agrària Forestal Casa Xifra, de Santa Coloma de Farners. El Secretari General del CFC, Joan Rovira, hi ha participat parlant de la fiscalitat, de la situació actual i les expectatives de la propietat forestal. El Consorci, juntament amb COSE i les principals organitzacions del sector, defensa un canvi de fiscalitat que beneficiï els propietaris que aposten per desenvolupar projectes de gestió sostenible.
 

Primer Congrés nacional de bioeconomia a Santander

En la mateixa línia, els propers 30 de novembre i 1 de desembre es celebrarà a Santander el primer Congrés nacional sobre bioeconomia forestal, on Rovira oferirà la conferència “La fiscalitat, una eina fonamental pel recolzament a la gestió forestal sostenible”.

 

Programa del Congrés de SantanderComparteix  Facebook Twitter Email

1 2 3 4

consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: