CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
L'ACTUALITAT
TV3 es fa ressò de la problemàtica de l'eruga del suro
08-07-2019

El TN Vespre de TV3 del 6 de juliol s'ha fet ressò de la greu problemàtica generada per l'eruga del suro, que fa que molts productors decideixen no fer la lleva aquest estiu, per no comprometre el futur de les seves suredes.Comparteix  Facebook Twitter Email

La campanya de pela del suro es veu greument perjudicada per la plaga d’una eruga
05-07-2019


El Consorci Forestal de Catalunya i els productors de suro agrupats a Quality Suber lamenten el gran perjudici que els està causant la plaga de l’eruga peluda del suro, la Lymantria dispar, que ha exfoliat completament milers d’hectàrees de suredes a tot Catalunya. Aquesta afectació als arbres provoca que aquests aturin la seva activitat vegetativa, amb la conseqüent pèrdua de productivitat de suro.


Les darreres setmanes el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha acabat els tractaments aeris de control de l’eruga del suro a 2.000 hectàrees de La Selva i Maresme. Aquestes són zones que enguany estaven molt afectades per la plaga, precisament ara que ens trobem a l’inici de la campanya de pela, però des del Consorci Forestal es considera que calen molts més recursos en sanitat forestal. L’associació de propietaris considera que el tractament suposa un esforç important però insuficient per pal·liar els danys, i alerta de la gravetat dels efectes de la Lymantria, que en cas de no actuar-hi amb contundència, poden anar des de la caiguda en picat de la qualitat del suro fins a la mort dels propis arbres.

Molts propietaris de finques amb suredes han decidit no pelar-les aquest any, pel risc de debilitar els arbres i deixar-los exposats a l’atac d’altres insectes que podrien perjudicar-los greument. Per aquest motiu, tot i aquesta darrera actuació de fumigació, els propietaris forestals demanen que s'augmentin amb urgència els recursos que es destinen al control de plagues. Tant la Lymantria, com la Diplododa o d'altres, són problemàtiques que afecten molt l'economia del bosc i el medi ambient, i actualment els recursos que s'hi destinen des de les administracions públiques són clarament insuficients.

A aquest fet, cal afegir que hem tingut una primavera molt poc plujosa, i que ha acabat amb setmanes fredes just abans de l’entrada sobtada de la calor. Aquests alts i baixos han fet que s’endarrereixi l’inici del període de pela i tot fa pensar que la producció total serà significativament inferior a la de l’any passat. Per la campanya d’enguany estava previst extreure prop de 6.000 tones de suro dels boscos catalans, i el Consoci Forestal de Catalunya calcula que l’afectació de la plaga farà que se n’acabin extraient un 25% menys.

Aquesta plaga es suma al nombre creixent de problemes sanitaris que pateixen les diferents tipologies de boscos catalans, com el corc del suro, la taca groga o l’escaldat, i que afecten directament sobre la seva producció i amenacen la seva subsistència.Comparteix  Facebook Twitter Email

Horari de les oficines del Consorci i la Cooperativa durant l'estiu
01-07-2019

Durant els mesos de juliol i agost l'horari de les oficines del Consorci Forestal de Catalunya i la Cooperativa Serveis Forestals serà de dilluns a divendres de 8h a 15h. 
Del 5 al 18 d'agost romandran tancades per vacances les oficines de Solsona, i del 12 al 25 d'agost les de Santa Coloma de Farners. Al setembre tornarem al nostre horari habitual.Comparteix  Facebook Twitter Email

Els propietaris de boscos demanen augmentar urgentment els recursos en sanitat forestal
25-06-2019

EL Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha acabat els tractaments aeris de control l'eruga del suro (Lymantria dispar) a 2.000 hectàrees de La Selva i Maresme. Són zones que enguany estaven molt afectades per la plaga, que provoca importants defoliacions a les suredes, precisament ara que ens trobem a l'inici de la campanya de pela.

Els efectes de la Lymantria, en cas de no actuar-hi, poden anar des de la caiguda en picat de la qualitat del suro fins a la mort dels propis arbres.

Tot i aquesta darrera actuació, els propietaris forestals demanen que s'augmentin amb urgència els recursos que es destinen a la sanitat forestal. Tant la plaga de la Lymantria, com la Diplododa o d'altres, són problemàtiques que afecten molt l'economia del bosc i el medi ambient, i actualment els recursos que s'hi destinen són clarament insuficients.Comparteix  Facebook Twitter Email

La proposta de Llei de l'Agència de Patrimoni Natural avança d'esquena al territori i als responsables de la seva gestió
21-06-2019

El secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira, ha comparegut en seu Parlamentària per fer diferents aportacions a la proposició de Llei de l'Agència de Patrimoni Natural que està impulsant el govern. Com ja hem explicat en altres ocasions, el Consorci no s'oposa a l'Agència, sinó al seu plantejament que no té en compte ni la gent ni la realitat del territori.
A més, la seva visió ambientalista de l'evolució de la biodiversitat és innecessàriament catastrofista, parcial i molt esbiaixada de la realitat.

 

Rovira va contrarestar alguns d'aquests arguments amb informacions d'organitzacions contrastades, que mostren que la biodiversitat està augmentant als boscos de Catalunya, contràriament a la versió del govern, molt dramàtica pel que fa a la  supervivència d'espècies forestals i animals.Comparteix  Facebook Twitter Email

26 de juny: jornada pràctica a Ripoll sobre el mètode ARCHI pel diagnòstic del roure i el pi roig, davant dels efectes del canvi climàtic. Gratuïta!
13-06-2019

Us animem a participar el 26 de juny a la jornada pràctica per l’aplicació del mètode ARCHI en roure (Quercus humilis) i Pi roig (Pinus sylvestris), per valorar la seva resiliència davant els efectes del canvi climàtic. La trobada serà a les 9:30h a l’Hotel Solana del Ter de Ripoll i comptarem amb uns ponents experts en el diagnòstic de l’estat fisiològic dels arbres, com Bruno Mariton (Expert forestal al CNPF Occitània i corresponsal observador de Sanitat Forestal) i Josep M. Tusell (responsable tècnica del Consorci Forestal de Catalunya.


 
  26 de juny. 9:30h
  Hotel Solana del Ter (Ripoll)


Inscripcions: La jornada és gratuïta, però cal fer les inscripcions abans del 24 de juny trucant al telèfon del Consorci Forestal: 972 842708, o per correu electrònic a consorci@forestal.cat, indicant el nom i cognoms, DNI, telèfon de contacte i confirmar si us quedareu a dinar (no inclòs a la inscripció)
 
El mètode ARCHI és una eina de diagnòstic de l’estat fisiològic per diferents arbres, desenvolupada pel Centre National de la Propriété Forestière (CNPF) i l’Institut pour le Développement Forestrier (IDF).
Aquest mètode permet ajudar als professionals del sector forestal a prendre decisions, ja que es tracta d’una eina de fàcil utilització que mitjançant una lectura de l’arquitectura de l’arbre permet avaluar el seu estat fisiològic i posteriorment la resiliència en funció de l’evolució del seu entorn.
Una altra virtut d’aquest mètode és que permet l’avaluació tant a nivell de peu com a nivell de massa fet que facilitarà una gestió forestal sostenible.
 
PROGRAMA DE LA JORNADA
 
9:30h: Benvinguda als assistents i entrega de documentació
9.45h: Desplaçament a la finca forestal
10:30h: Explicació pràctica de com fer servir el mètode ARCHI
12h: Aplicació pràctica per part dels assistents en roure(Quercus humilis)
13h: Aplicació pràctica per part dels assistents en Pi roig (Pinus sylvestris)
14h: Discussió sobre el mètode i cloenda de la jornada

14:30h. Dinar (optatiu i a banda de la inscripció)

Aquí trobareu tota la informació i el programa de la jornada.Comparteix  Facebook Twitter Email

Canvi de lloc de trobada per la jornada de divendres 14 de juny
11-06-2019

Per motius d'organització hem hagut de canviar el lloc de trobada de la jornada tècnica del proper divendres 14 de juny, sobre l'ús de maquinària forestal per a la prevenció d'accidents laborals. Enlloc de trobar-nos a Puig-reig com s'havia anunciat ho farem a l'Hotel Solana del Ter de Ripoll, situat al km 17 de la carretera C-17.Comparteix  Facebook Twitter Email

Aturem l’ordenança de tala d’arbres a Palau de Santa Eulàlia
31-05-2019

L’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia ha aturat l’ordenança municipal de tala d’arbres en terrenys forestals que havia aprovat el consistori d’aquest municipi alt empordanès.
Aquesta mesura arriba com a conseqüència de les al·legacions presentades pel Consorci Forestal de Catalunya a finals de l’any passat, que denunciaven que l’Ajuntament s’estava apropiant d’unes competències que no els pertoquen, ja que aquestes recauen en la Generalitat de Catalunya.

El Consorci també al·legava que l’expedient aprovat no es recolzava sobre cap justificació tècnica.
Des del Consorci Forestal ens mostrem satisfets per aquesta reconsideració per part de l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal publica la Memòria d’activitats del 2018
23-05-2019

Ja us podeu descarregar la Memòria d’activitats de l’any 2018, que recull les principals accions dutes a termes pel Consorci Forestal de Catalunya. En aquest document hi hem volgut destacar la nostra activitat i els projectes que liderem en la defensa dels drets dels nostres socis i propietaris forestals, així com la participació a nombroses iniciatives que tracten el present i el futur del sector.
 

Hi trobareu informació sobre les compensacions per als propietaris afectats per franges de protecció, el nostre posicionament sobre el decret del Montseny i l’oposició a l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, la defensa dels plans de gestió forestal, iniciatives en matèria de sanitat i canvi climàtic, o projectes com la nova agrupació de productors de pinya i pinyó, entre d’altres temes.Comparteix  Facebook Twitter Email

Es suspèn la jornada tècnica de Saldes
16-05-2019

Degut a la previsió de pluja s'ha SUSPÈS la jornada tècnica prevista per demà divendres, 17 de maig, a Saldes.

La jornada s'ha posposat al divendres 28 de juny, amb el mateix programa i horaris previstos.Comparteix  Facebook Twitter Email

La Consellera d’Agricultura dona suport a la petició del Consorci Forestal de Catalunya d’aturar el Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa i revisar-lo en profunditat
12-05-2019

Teresa Jordà fa la cloenda de l’assemblea general de l’entitat a Santa Pau, i s’ha ofert a treballar conjuntament les al·legacions al projecte

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha donat suport a la reclamació del Consorci Forestal de Catalunya, que demana la retirada del Pla de Protecció del Media Natural i del Paisatge de l’Alta Garrotxa.

Jordà ha subratllat la seva predisposició a elaborar conjuntament amb el Consorci Forestal les al·legacions a una proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha de servir com a model a seguir per molts d’altres espais naturals, però que en la seva redacció no ha comptat amb la participació de la gent del territori, ni de les seves associacions.

En la cloenda de l’Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya, que es va fer ahir a Santa Pau, Jordà va manifestar el seu suport a l’associació de propietaris, que considera que l’actual proposta és contrària a la creació d’un equilibri entre conservació i dinamització d’un espai d’interès natural que compta amb més de 30.000 hectàrees.

L’entitat també lamenta que a través d’una visió urbanita es vol convertir aquesta zona natural en un espai per l’oci, sense recolzar les activitats forestals que reverteixen en creació de riquesa i en la fixació de la gent al territori.

Precisament, la proposta que ara es troba en fase d’exposició pública, aposta per deixar els boscos a la seva lliure evolució, sense reconèixer els beneficis de la gestió forestal sostenible. A més, el text incorpora nombroses restriccions que vulneren els drets dels propietaris i tampoc preveu cap mecanisme de compensació. 

Finalment, Jordà també ha fet costat al Consorci en la necessitat d’incorporar els propietaris de les explotacions forestals i agràries als òrgans de decisió. Actualment, tot i ser titulars del 90% d’aquest espai natural, els propietaris no són consultats en els processos de presa de decisions. 

Des del Consorci Forestal lamentem que el document del Departament de Territori evidencia una manca de sensibilitat greu cap al món rural. Consideren que parteix d’una diagnosi deficient i que provocarà els efectes contraris als objectius que persegueix. Per aquest motiu, demanem aturar el pla i replantejar-lo en profunditat.Comparteix  Facebook Twitter Email

Rajadell suspèn la tramitació de l’ordenança de camins rebutjada pel Consorci Forestal
03-05-2019


L’Ajuntament de Rajadell (Bages) en coordinació amb la Diputació de Barcelona ha suspès la tramitació de l’aprovació definitiva de l’ordenança de camins que estava tramitant, tal i com es demanava a les al·legacions presentades l’octubre passat pel Consorci Forestal de Catalunya.


Aquestes es basaven en la denúncia d’una regulació abusiva que vulnerava els procediments legals vigents, perquè el consistori s'atribuïa camins que no pertoquen a l'àmbit municipal, provocant així un clar perjudici al propietari.

L’Ajuntament ha anunciat que buscarà un consens amb els propietaris i veïns afectats per l’ordenança, que de moment queda aturada.

Des del Consorci Forestal felicitem la decisió de l'ajuntament i serem persistents amb aquesta posició de defensa i mantenim el compromís de buscar acords entre administracions i propietaris dels terrenys. La regulació de l'accés a les finques forestals és un tema cabdal per llur conservació i  millora i els responsables de la seva gestió al 80% del territori no entenem que de forma reiterada se'ns deixi de costat per part d'ajuntaments i administracions supramunicipals.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal recolza l’esmena a la totalitat a la proposta del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa que impulsa el govern
23-04-2019


A les trobades que han tingut lloc a Camprodon, Oix i Albanyà per la presentació del Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Alta Garrotxa, s’ha posat de manifest el malestar i l'oposició dels propietaris dels terrenys afectats pel Pla proposat pel Departament de Territori.

El Consorci Forestal de Catalunya dona ple suport a aquesta oposició, perquè considera que la proposta s’ha elaborat d’esquenes a la realitat i a les necessitats del territori i presenta mancances greus que obliguen a replantejar-la de nou


Al mateix temps, denúncia una manca de participació real dels afectats a l'hora de valorar la problemàtica de l'espai i com abordar-la.

A l’entitat que agrupa a propietaris i a associacions forestals del conjunt de Catalunya li preocupa molt especialment la proposta, ja que el Departament de Territori i Sostenibilitat proposa un model que evidencia una manca de sensibilitat greu cap al món rural i que es vol estendre a  un gran nombre d’espais naturals del país. Des del Consorci Forestal lamenten que el document del Departament de Territori parteix d’una diagnosi deficient que aposta per una renaturalització del territori, sense tenir en compte el paper i la necessitat de recolzament a les activitats tradicionals.

Aspectes clau com la necessitat de recolzar la gestió forestal sostenible i la gestió del bosc tenint en compte tant economia, medi ambient i també els aspectes socials, han estat i són un objectiu prioritari que ha de ser presnet al conjunt de polítiques de conservació i millora dels boscos.


És per això que el Pla es veu més com una nova trava que com una oportunitat per la gent d’un territori que porta des del 1996 amb unes normes especialment restrictives.

Per aquest motiu, la junta de govern del Consorci Forestal ja ha fet arribar tot el seu suport als socis i a la resta de propietaris forestals de l’Alta Garrotxa.

El proper 11 de maig, Santa Pau acollirà l’assemblea general del Consorci Forestal, que comptarà amb la presència de Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En el marc de l’assemblea es treballarà en un posicionament comú i per fer arribar tant al Departament de Territori, com al d’Agricultura i al conjunt d’ajuntaments de l’espai afectat, una alternativa que faci possible revertir aquesta situació.

 Comparteix  Facebook Twitter Email

27 d'abril, Assemblea General Ordinària de la Cooperativa i xerrada oberta sobre el canvi climàtic i les seves implicacions al sector forestal
18-04-2019

Cita doble pel dissabte 27 d'abril a l’Escola de Capacitació Agrària Forestal “Casa Xifra” de Santa Coloma de Farners.

En primer lloc celebrarem l'Assemblea General Ordinària de la Cooperativa Forestal de Catalunya SCCL, i
Seguidament, de les 12 a les 13h i després d’una pausa-cafè, tindrà lloc una interessant xerrada gratuïta i oberta a tothom, socis i no socis de la Cooperativa, sobre els acords de París sobre el canvi climàtic i les implicacions a nivell de sector energètic forestal.
Anirà a càrrec de Josep Garriga, economista, soci del Consorci Forestal de Catalunya i ex Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
 


Cal confirmació d'assistència abans del 25 d'abril trucant al 972 842 708 o amb un correu electrònic a cooperativa@forestal.catComparteix  Facebook Twitter Email

11 de maig, Assemblea General del Consorci Forestal de Catalunya a Santa Pau
17-04-2019

El dissabte 11 de maig el Restaurant Can Xel de Santa Pau (Garrotxa) acollirà l'Assemblea General Ordinària del Consorci Forestal de Catalunya. L'acte de cloenda comptarà amb la participació de la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

Seguidament farem un dinar de germanor.

El cost del dinar és de 25 € i cal fer reserva prèvia abans del 6 de maig trucant al 972 84 27 08.

Si algú no pot assistir a l'Assemblea però vol participar-hi, pot delegar el vot a favor del consorcista que cregui oportú.

Programa de l'assemblea i delegació de votComparteix  Facebook Twitter Email

La jornada de l'aplicació mòbil Oruxmaps ja està completa
15-04-2019

S'han tancat les inscripcions de la 3a de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, la que tracta sobre l'ús de l’aplicació
Oruxmaps, per a mòbils. Moltes gràcies pel vostre interès! Recordeu que hi ha 7 interessants jornades més, encara amb les inscripcions obertes. Trobareu tota la informació aquí.Comparteix  Facebook Twitter Email

Esmena a la totalitat a la proposta de Pla de Protecció de l'Alta Garrotxa
11-04-2019
El 9 d'abril es va fer a Camprodon la presentació del Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Alta Garrotxa, i es va posar de manifest el malestar i l'oposició dels propietaris dels terrenys afectats pel Pla proposat pel Departament de Territori.
En la mateixa línia que ens hem pronunciat des del Consorci Forestal, els propietaris afectats han denunciat una manca de participació real dels afectats a l'hora de valorar la problemàtica de l'espai i com abordar-la.


Es mostren preocupats perquè la proposta oblida la necessitat de recolzament a les activitats tradicionals, i es veu més com una nova trava que com una oportunitat per la gent del territori, que considera que el Departament de Territori exclou a la propietat de la governança d’aquest espai.
 
En parlarem a la propera Assemblea General del Consorci Forestal, el dissabte 11 de maig a Olot, a la qual hi assistirà Teresa Jordà, la Consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Tractarem aquest tema per donar recolzament als propietaris de l'Alta Garrotxa i per explicar la nostra oposició a un model de gestió dels espais Xarxa Natura 2000, que es vol estendre a molts altres massissos forestals i que considerem contrari a les necessitats del territori.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal de Catalunya demana recolzament a la Consellera Jordà per frenar les traves a la gestió forestal sostenible
05-04-2019

En una reunió mantinguda amb la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, el Consorci  Forestal li ha demanat el seu recolzament per frenar les traves i les duplicitats administratives que dificulten la gestió forestal sostenible per part dels propietaris.


Una vegada més, s'ha posat de manifest la problemàtica que representa la segregació de competències de medi natural entre els departaments de Territori i Agricultura, un fet que no ajuda gens a la recerca d'incentius als propietaris compromesos amb la gestió i millora del bosc.Comparteix  Facebook Twitter Email

La Taula de preus de la llotja de Vic ve marcada per petites variacions a l'alça.
04-04-2019

El 23 de març va tenir lloc la Taula de preus de la fusta a la Llotja de Vic, una Taula marcada per petites variacions dels preus a l’alça en general. Algunes vegades aquest petit increment reflexa la demanda i altres és fruit de la pressió d’altres usos com la trituració i la biomassa i de la possibilitat que tenen les serradores de valorar els altres productes de la serra (serradura, escorça i estella).

 

El castanyer incrementa preu, així com també el faig de diàmetre d'entre 20 i 30 cm. El sector les llenyes també reflexa l’increment de preus del mercat, fruit de la demanda i de la falta de llenya d’aquest hivern. Més informacióComparteix  Facebook Twitter Email

La Junta de Govern del Consorci Forestal acorda recolzar als propietaris de l'Alta Garrotxa, per frenar una proposta de protecció contrària a la millora de l'espai
29-03-2019

La Junta de Govern del Consorci Forestal mostra tot el seu suport als propietaris forestals de l'Alta Garrotxa, que s'han agrupat en una associació per frenar una proposta de protecció del Departament de Territori i Sostenibilitat, que és contrària a la millora de l'espai.
Des del Consorci ja es va alertar del risc de fomentar una oposició frontal al territori si es seguia amb la redacció del pla de protecció sense comptar amb la participació dels propietaris.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal demana una aposta real pel sector forestal en el procés de tramitació del nou Marc Estratègic d'Energia i Clima Estatal
28-03-2019

Amb l'objectiu de defensar els interessos dels silvicultors i propietaris forestals, el Consorci Forestal de Catalunya ha presentat aquesta setmana les seves al·legacions a tres documents que formen el marc estratègic d'energia i clima, que impulsa el govern estatal

Es tracta de l'avantprojecte de llei de canvi climàtic i transició energètica, el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima i l'Estratègia de transició conjunta. Aquest nou marc legal serà el que desplegarà els acords de París, sobre la reducció de gasos d'efecte hivernacle, i serà referent pel desplegament de les energies renovables (biomassa forestal) a l'estat espanyol.
Considerem que en la proposta actual l'impuls de les renovables gestionables (la biomassa forestal entre elles) és clarament insuficient. Addicionalment, proposem incloure en el nou marc aspectes clau com:  

  • La promoció de l'ús de productes forestals en totes les seves expressions, 
  • La proposta de millora de la fiscalitat per inversions en gestió forestal sostenible
  • El suport a la gestió forestal com a eina de prevenció d'incendis
  • El pagament de serveis ambientals per la conservació de la biodiversitat. 
  • El suport al conjunt de fires vinculades a la promoció de la biomassa (la Fira de Vic, entre elles)


Comparteix  Facebook Twitter Email

Presentat el portal de Boscos i Canvi Climàtic de Catalunya
20-03-2019

En el marc del Dia Internacional dels Boscos, el 21 de març es presentarà el portal de Boscos i Canvi Climàtic de Catalunya, una iniciativa a la qual el Consorci hi dona suport i que està coordinada pel CTFC i el CREAF, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Territori i Sostenibilitat. Serà un portal central on s’hi podrà trobar tota la informació sobre boscos que s’ha anat generant a Catalunya i les eines per poder utilitzar-la.Comparteix  Facebook Twitter Email

Es presenta el programa de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera 2019
18-03-2019

Us presentem el programa de les XXXVI Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, que es celebraran del 26 d'abril al 14 de juny de 2019. Són 8 jornades d'alt interès que es realitzaran a Caldes de Montbui, Vimbodí i Poblet, Santa Coloma de Farners, Maçaners-Saldes, Vidrà, Sant Joan de Mediona, Les Masies de Voltregà i Puig-reig.
Inscripcions obertes fins al 15 d'abril, i anticipades fins al 8 d'abril. Consulteu el programaComparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci mostra a una delegació organitzada per la FAO el funcionament a Catalunya de la propietat privada i el cooperativisme forestal
14-03-2019

Una delegació d’experts que participa en un intercanvi de la FAO (l’organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura) ha visitat de la mà del Consorci Forestal diversos boscos de suredes i castanyers, i han conegut l’organització de la propietat privada a Catalunya.
Aquest grup d’enginyers tècnics de l’administració forestal de la Índia ha destacat el model de cooperativisme forestal català. La visita s’ha fet en el marc del programa internacional de la Universitat de València, que facilita l’intercanvi entre experts de diferents països per millorar el coneixement en temes de gestió forestal.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal de Catalunya demana a la Direcció General de Boscos un front comú per frenar l'increment de traves a la gestió forestal sostenible per part del Departament de Territori
08-03-2019

En una reunió mantinguda el 28 de febrer amb la directora general d´Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat, Montserrat Barniol, el Consorci ha demanat el seu recolzament per evitar l'increment d'obstacles a la gestió forestal, experimentat des de la segregació de competències de medi natural entre els departaments de Territori i Agricultura.


A criteri del Consorci, el principal problema econòmic i ambiental del sector és l'abandonament de l'activitat. La falta de sensibilitat en aquest sentit i la manca de coordinació entre ambdues administracions, juntament amb una proposta excessivament restrictiva pel desenvolupament de la legislació estatal d'avaluació d'impacte ambiental, obre les portes a un conflicte que veiem contrari a la necessitat de recolzar i incentivar als propietaris compromesos amb la gestió i millora del bosc.Comparteix  Facebook Twitter Email

1 2 3 4

consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: