CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El Consorci Forestal recolza l’esmena a la totalitat a la proposta del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa que impulsa el govern
23-04-2019


A les trobades que han tingut lloc a Camprodon, Oix i Albanyà per la presentació del Pla de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de l'Alta Garrotxa, s’ha posat de manifest el malestar i l'oposició dels propietaris dels terrenys afectats pel Pla proposat pel Departament de Territori.

El Consorci Forestal de Catalunya dona ple suport a aquesta oposició, perquè considera que la proposta s’ha elaborat d’esquenes a la realitat i a les necessitats del territori i presenta mancances greus que obliguen a replantejar-la de nou


Al mateix temps, denúncia una manca de participació real dels afectats a l'hora de valorar la problemàtica de l'espai i com abordar-la.

A l’entitat que agrupa a propietaris i a associacions forestals del conjunt de Catalunya li preocupa molt especialment la proposta, ja que el Departament de Territori i Sostenibilitat proposa un model que evidencia una manca de sensibilitat greu cap al món rural i que es vol estendre a  un gran nombre d’espais naturals del país. Des del Consorci Forestal lamenten que el document del Departament de Territori parteix d’una diagnosi deficient que aposta per una renaturalització del territori, sense tenir en compte el paper i la necessitat de recolzament a les activitats tradicionals.

Aspectes clau com la necessitat de recolzar la gestió forestal sostenible i la gestió del bosc tenint en compte tant economia, medi ambient i també els aspectes socials, han estat i són un objectiu prioritari que ha de ser presnet al conjunt de polítiques de conservació i millora dels boscos.


És per això que el Pla es veu més com una nova trava que com una oportunitat per la gent d’un territori que porta des del 1996 amb unes normes especialment restrictives.

Per aquest motiu, la junta de govern del Consorci Forestal ja ha fet arribar tot el seu suport als socis i a la resta de propietaris forestals de l’Alta Garrotxa.

El proper 11 de maig, Santa Pau acollirà l’assemblea general del Consorci Forestal, que comptarà amb la presència de Teresa Jordà, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. En el marc de l’assemblea es treballarà en un posicionament comú i per fer arribar tant al Departament de Territori, com al d’Agricultura i al conjunt d’ajuntaments de l’espai afectat, una alternativa que faci possible revertir aquesta situació.

 


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: