CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
La Consellera Jordà reconeix la necessitat d'incrementar el recolzament al sector forestal i d'explicar-lo millor al conjunt de la societat
03-09-2021

El 30 d’agost el Consorci Forestal de Catalunya, juntament amb les principals entitats que aglutinen les organitzacions més representatives del sector forestal a casa nostra, va tenir una primera reunió de treball amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i el seu equip.


Des de la nostra organització valorem positivament la trobada. Tot i que deguts als molts  temes a tractar  no va ser possible concretar i posar un calendari de treball, sí que vam copsar la voluntat i el compromís de la consellera de posar-se al costat del sector per esmenar temes importants i urgents que requereixen de la seva atenció. Entre ells, obrir una nova etapa de diàleg i acord per integrar les polítiques de conservació a les polítiques ambientals.


Part important de les demandes que des del conjunt del sector hem fet a la conselleria van precisament en aquesta direcció i es concreten en la necessitat de:
 

- Convertir al Centre de la Propietat Forestal en l’únic interlocutor pels boscos públics i privats, en una segona etapa avançar cap a una Agència de Boscos per millorar l’eficiència i eficàcia de l’administració forestal i per incloure en la governança de la mateixa als principals actors del sector.

- Millorar la governança dels espais naturals protegits. Quelcom que juntament amb la creació d’un espai de diàleg i acord entre l’administració conservacionista, l’administració forestal i el sector privat, és un compromís recollit en l’estratègia Catalana de la Biodiversitat 2030.

- Millorar el finançament de les polítiques del bosc. Amb aspectes com el recolzament a la mecanització dels treballs forestals i l’establiment de bonificacions fiscals per inversions en gestió forestal sostenible, són prioritats compartides pel conjunt del sector.

- Millora de la competitivitat de les empreses de treballs forestals.

- Regulació de l’accés motoritzat al medi natural.

- I altres aspectes que, tot i ser molt més concrets, considerem que dibuixen un autèntic programa de política forestal.
 

L’abast dels temes a tractar sí que va portar a concretar el compromís de tenir una primera Taula Intersectorial Forestal abans d’acabar el mes de setembre. Esperem i treballarem perquè la recuperació d’aquesta taula de diàleg serveixi per anar treballant i aprofundint en tots i cadascun dels punts.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: