CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
Trobada amb Anna Sanitjas, directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi
12-07-2021

El 7 de juliol vam tenir la primera trobada amb Anna Sanitjas, enginyera de forest i coneixedora del sector forestal, gràcies a la seva trajectòria professional en l’àmbit públic i privat, i com a degana del Col·legi d’Enginyers de Forests a Catalunya.

La trobada va servir per tenir un primer contacte i un intercanvi d’impressions sobre les prioritats en tema forestal per aquesta legislatura.


Des del Consorci Forestal vam fer èmfasi en molts dels punts sobre els que portem temps treballant:
 

- Modernitzar l’administració forestal i el suport als silvicultors convertint el Centre de la Propietat en la única administració forestal a Catalunya.

- Recuperar el suport econòmic a la gestió forestal sostenible creant el Fons Forestal de Catalunya, dotant-lo econòmicament i creant incentius fiscals per incentivar els responsables de la gestió.

- Revisar i aprovar el Pla General de Política Forestal per donar coherència i reforçar l’acció del Govern en matèria forestal.

- Millorar la coordinació amb els responsables de les polítiques de conservació de la biodiversitat.


Sanitjas va manifestar la seva coincidència en moltes d’aquestes prioritats i va afegir l’encaix dels boscos dins la nostra estratègia de la bioeconomia, així com la necessitat de posar Catalunya com a referent internacional en matèria de prevenció d’incendis com a prioritats del nou departament.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: