CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El Consorci Forestal es mostra satisfet amb la nova Llei estatal de Canvi Climàtic, que reconeix la importància de la gestió forestal per la transició justa cap a una economia baixa en emissions de carboni
12-04-2021

El 8 d’abril el Congrés dels Diputats ha aprovat la Llei de Canvi Climàtic de l’estat, i el Consorci Forestal de Catalunya (CFC) es suma a la satisfacció expressada pel conjunt del sector vinculat al bosc. Tot i que queden molts camps en els què cal avançar, l’entitat considera una fita molt important la incorporació d’aspectes com el paper del bosc, la seva gestió i l’ús i el consum de productes forestals, com a elements essencials per a l’assoliment dels objectius de la Llei.

El Consorci Forestal subratlla que la Llei recull explícitament (article 23) la voluntat de fomentar les externalitats positives que proporcionen els embornals de carboni terrestres. Especialment, aquelles que proporcionen els sectors agrari i forestal, així com l’ús de la bioenergia i altres productes del bosc.

Mesures fonamentals per recolzar la figura del silvicultor actiu

L’aposta per la bioeconomia i el  mandat al govern de l’estat a desenvolupar l’article 65 de la Llei 43/2003 bàsica de boscos, que preveu regular els mecanismes i les condicions per incentivar les externalitats positives dels boscos amb pla de gestió forestal, són altres aspectes clau que assenyalen des del Consorci Forestal, ja que consideren que són mesures fonamentals per recolzar als silvicultors actius. Milers de persones que amb la seva dedicació, constància i il·lusió, treballen per la conservació i millora del seu patrimoni. Aquesta tasca beneficia al conjunt del país, ja que els terrenys forestals de titularitat privada  representen prop del 80% dels nostres espais forestals.

Des del CFC agraeixen especialment la complicitat i el recolzament del Grup Parlamentari Republicà al Congrés. Ha estat gràcies a la seva sensibilitat i complicitat que des del Consorci, juntament amb d’altres organitzacions del sector forestal (COSE i Juntos por los Bosques), han pogut contribuir a fer arribar les seves propostes i inquietuds al text. Una Llei que suposa un pas endavant en el camí per facilitar el marc que ha de permetre una gestió sostenible del bosc, quelcom que no es possible sense buscar l’equilibri entre els aspectes mediambientals, econòmics i socials.

 

El Consorci Forestal de Catalunya és l’associació que aglutina els silvicultors actius i compromesos en la gestió i en la millora del bosc

L’objectiu i compromís del CFC és el recolzament als socis i l’impuls a la gestió sostenible del bosc. Per fer-ho, treballen pel conjunt del sector i representen als seus socis al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, a la Taula Intersectorial Forestal i al conjunt de taules vinculades al sector forestal tant a nivell català com estatal (a través de COSE) i internacional (a través del CEPF). Participen també al Consell de Protecció de la Natura i a l’Institut Català del Suro.


 


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: