CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El debat de la Llei del Canvi Climàtic i Transició Energètica incorpora les principals propostes aportades pel Consorci Forestal de Catalunya
16-12-2020

El recent estrenat Pacte Verd Europeu (Green Deal) assenta les bases per un gran canvi de model econòmic i productiu. Un dels objectius més ambiciosos és fer de la Unió Europea la primera economia neutra en emissions de carboni el 2050.  Tots els països i regions hauran de fer un gran esforç  i per fer-ho possible, el govern de Pedro Sánchez ha presentat al Congrés una proposta de Llei que al gener començarà un debat parlamentari en el que hem incorporat el conjunt de propostes que considerem bàsiques tant pel sector, com pel conjunt de la societat. Entre elles:


 
Impuls a la gestió forestal sostenible i foment del desenvolupament rural.
Potenciar la bioeconomia, el consum de productes forestals en sectors importants com el de la construcció i l’energia
Protecció del medi ambient i incentius fiscals per iniciatives de descontaminació
Comptabilitzar el carboni que es troba en terreny forestal, en el còmput disponible pel conjunt de l’economia
Iniciatives per disminuir emissions de CO2 i la petjada de carboni, amb la reinversió dels beneficis en una clar impuls de gestió forestal sostenible.
Formació professional del sector, per fixar la població en àrees rurals.
 
Des del Consorci Forestal de Catalunya i amb el suport de la COSE treballarem de valent per explicar la importància de les nostres propostes pel conjunt de la societat a tots els grups polítics. Confiem que aquesta nova Llei del Canvi Climàtic contribueixi a l’assoliment d’una societat sostenible i econòmicament competitiva, i millor adaptada a l’impacte del canvi climàtic.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: