CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El Consorci Forestal demana la creació d’una la taula de concertació entre l’administració competent en temes de biodiversitat, l’administració agrària i els representants del sector agrari i forestal
09-10-2020

Presentem al·legacions al nou catàleg de fauna salvatge amenaçada, per les nombroses mancances que presenta el projecte



El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat el projecte de Decret d’aprovació del catàleg de la fauna salvatge autòctona protegida i amenaçada excloent del tràmit d’audiència a les entitats del sector forestal.
La proposta de Decret és un document especialment important, ja que recull 263 espècies, 61 de les quals ja són al catàleg estatal, i 202 són de nova incorporació. Tanmateix, regula els procediments de catalogació i descatalogació d’espècies i el contingut i tramitació dels plans de conservació, recuperació i introducció de fauna.
Des del Consorci Forestal ens preocupa la manca d’informació i participació tant en el procés de redacció del projecte de Decret, com en tot el relatiu a la declaració de noves espècies, aprovació de plans de conservació i recuperació, etc. Quelcom que entenem contrari a  la normativa que regula el dret d’accés a la informació medi ambiental.
Al mateix temps, això genera una gran inseguretat jurídica i fa evident la desconfiança entre l’administració ambiental i els professionals del món forestal i agrari. Una desconfiança que sembla s’estén també a la mateixa administració agrària i forestal.
Altres temes que trobareu a les al·legacions i que no es recullen en el projecte de decret és la necessitat d’ajustar-se a la normativa marc en la matèria. Tampoc la necessitat de preveure incentius i de garantir els mecanismes de compensació per danys i pèrdues directes que els plans i mesures de conservació i recuperació puguin generar sobre activitats agràries i forestals.


Comparteix  Facebook Twitter Email



consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: