CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
Joan Capdevila es troba amb el Consorci Forestal per recolzar les al·legacions del sector al projecte de Llei estatal de Canvi Climàtica i Transició Energètica
03-09-2020

El projecte de Llei estatal de Canvi Climàtica i Transició Energètica es troba actualment en exposició pública. És la norma de màxim rang a nivell estatal i que ha de donar compliment als acords de París.


Des del Consorci Forestal i agafant el text del projecte de Llei, veiem que l'estat va darrere de la normativa catalana (Llei catalana publicada el 2017) tant per la diferència de calendari, com pel contingut de la norma.

Sota el nostre criteri i el de bona part de les organitzacions forestalistes de l'Estat (la pràctica totalitat amb l'excepció de la indústria), la llei presenta mancances i contradiccions de fons i important com:

- Focalitzar la generació d'energia en la  generació elèctrica deixant de costat la importància de la tèrmica. Un camp on la biomassa forestal ha fet passos molt importants i on té encara molt recorregut per endavant

- Insisteix en el principi de internalització de costos (qui contamina paga) però no recull la necessitat de compensar les externalitats positives del bosc com a embornal de carboni (qui descontamina cobra)

- No incorpora cap novetat en relació a la necessitat de mesures potents per impulsar la gestió sostenible dels boscos, la seva adaptació al canvi climàtic i la promoció del consum de productes fusters

Per tot plegat, el 31 d’agost  ens vam reunir amb Joan Capdevila, propietari forestal i ponent a la Llei per part del Grup Republicà al Congrés. Agraïm l’atenció dedicada per en Joan, persona propera i que s'ha compromès a treballar per facilitar la incorporació de les propostes del sector en aquest i altres textos vinculats a la normativa de canvi climàtic i energia.

En la recent COP24 celebrada a Katowice (Polònia), Espanya s'ha sumat a la Declaració de Silesia que compromet els governs, entre altres, a la Declaració Boscos per al Clima, que crida als estats a conservar i incrementar els embornals naturals de CO2.


 


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: