CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El Consorci Forestal de Catalunya quantifica en més d’un milió i mig d’euros els danys causats pel temporal Glòria a boscos de titularitat privada
29-04-2020

El Consorci Forestal de Catalunya valora els danys causats pel temporal Glòria a finques de titularitat privada a Catalunya en 1.600.000 euros, amb uns desperfectes que han afectat prop de 800 hectàrees i 500 quilòmetres de camins. Els efectes del temporal van provocar la caiguda de centenars d’arbres de diferents espècies, amb una especial afectació a boscos de coníferes i pollancres, així com a plantacions joves. Les zones més castigades van ser les comarques de La Selva i el Vallès Oriental.


A més, el vent i la gran quantitat d’aigua caiguda durant l’episodi del Glòria van provocar greus desperfectes a camins principals, secundaris i de desembosc, a més d’afectacions importants a obres com ponts, murs i guals.
 

S’estima que el cost de recuperar aquestes infraestructures ascendeix als 1.600.000 euros. Aquesta valoració ha estat feta pel Consorci Forestal de Catalunya a partir de la correcció dels inventaris de danys facilitats pels mateixos propietaris forestals, que han documentat amb suport gràfic tots els desperfectes causats pel temporal. Des de Consorci s’ha fet arribar aquesta documentació al Departament d’Agricultura, amb la petició que s’incrementi el fons de contingència previst per pal·liar l’impacte del temporal Glòria en boscos privats.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: