CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
El Consorci Forestal de Catalunya i el Departament d'Agricultura acorden iniciar de seguida les fumigacions per combatre la Lymantria
22-04-2020

El Consorci Forestal i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han acordat la necessitat d’iniciar en els propers dies les fumigacions aèries per combatre l'eruga peluda del suro (Lymantria dispar), que està afectant greument els boscos del país i amenaça amb grans perjudicis a nivell ambiental i econòmic. Aquesta plaga ja va ser declarada l'any passat, i el seu tractament amb mitjans aeris ha estat declarat d'utilitat pública.
 


Des del Consorci Forestal hem traslladat al Departament la nostra gran preocupació per l’evolució de la plaga, que l'any passat ja va provocar unes pèrdues superiors als dos milions d'euros i una gran mortalitat de suros i també d'altres espècies. Enguany ja ha iniciat el seu cicle biològic i si no es controla de seguida, fins a rebaixar la càrrega de la plaga a un nivell controlable per la pròpia natura, provocarà pèrdues molt greus a  l’economia de les explotacions de suro, així com un impacte greu a nivell mediambiental.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: