CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
La teva finca ha patit afectacions pel temporal Glòria?
31-01-2020

El temporal Glòria ha causat nombrosos danys a molts sectors, entre ells el forestal. És per això que hem traslladat a  l'administració forestal la necessitat de donar recolzament a les zones més afectades i ja s'hi està treballant. Ara cal fer un esforç per quantificar i valorar els danys, ja que el recolzament públic va vinculat a la declaració de catàstrofe natural d'un determinat paratge o municipi.
Per tal de facilitar la quantificació dels danys causats, des del Consorci Forestal de Catalunya demanem el vostre recolzament per recollir la màxima informació sobre danys a carreteres, camins, pistes forestals, zones de bosc i plantacions. 


Necessitem concretar al màxim el grau d’aquesta afectació, i per tant ens cal la següent informació per part vostra:
 

OPCIÓ 1: Omplir el formulari que ha preparat el CPF (administració forestal) per a finques amb Pla de Gestió (descarregueu-lo aquí) i enviar-lo per correu electrònic al Consorci Forestal. (consorci@forestal.cat). Des de l'associació ho farem arribar a l'administració.

 

OPCIÓ 2: Si trobeu el document anterior massa complicat o bé no disposeu de Pla de Gestió, només cal que ens feu arribar la següent informació de les diferents afectacions a la vostra finca.


Per afectacions a carreters, camins i pistes forestals

 • Nom i telèfon de contacte:
 • Municipi:
 • Nom del paratge:
 • Número de Pla Tècnic (si en disposa):
 • Descripció de l’afectació (esllavissades, sots i rases...):
 • Longitud aproximada de l’afectació:
 • Fotografies per documentar-ho

 
Per afectacions a zones de bosc i plantacions
Les afectacions a l’arbrat han estat molt generalitzades, i només quantificarem les més importants, que hagin generat danys greus. D’aquesta manera, aviseu-nos si els desperfectes afecten a més d’un 20% de l’arbrat. En aquest cas, necessitarem aquesta informació:

 • Nom i telèfon de contacte:
 • Municipi:
 • Nom del paratge:
 • Número de Pla Tècnic (si en disposa):
 • Fotografies per documentar-ho

Podeu enviar tota la informació a consorci@forestal.cat i un tècnic del Consorci Forestal es posarà en contacte amb vosaltres per fer el seguiment del vostre cas.
 

Ajut obert fins el 14 de febrer per a finques del Montseny

Al mateix temps, us recordem que hi ha oberta una línia d’ajuts de la Diputació de Girona que inclou l’arranjament de camins, per a finques incloses al Parc Natural del Montseny.

La realització d’obres per al manteniment de la xarxa viària de les finques, que estiguin previstes en el PTGMF (Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal) o el PSGF (Pla Simple de Gestió Forestal), o que siguin necessaris per reparar danys causats per fenòmens naturals. S’exclouen els treballs d’obertura de pistes.


Termini de sol·licitud: finalitza el 14 de febrer de 2020.
Termini de realització de les actuacions: les activitats subvencionades s’hauran de portar a terme a partir de l'1 de gener de 2020 i finalitza el 15 de novembre de 2020.
Termini de justificació de les subvencions: el 15 de novembre de 2020.
 
Import màxim de la subvenció
Límit màxim de TRES MIL EUROS (3.000,00 euros) per sol·licitant.
Per als treballs silvícoles i d’arranjament de camins i marges s’estableixen els imports unitaris de referència, a partir dels quals s’aplicarà el 50%, per calcular la subvenció:
 
Imports de referència per a Camins
- Repàs del ferm i trenques d’un camí de desembosc, amb bulldozer: 350 euros/km.
- Repàs del ferm, cunetes i trenques d’una pista, amb motoanivelladora: 500 euros/km.
- Repàs del ferm, formació de cuneta i trenques amb motoanivelladora, amb desbrossada mecànica dels marges: 900 euros/km.
- Manteniment de pistes de la xarxa de prevenció d’incendis amb repàs del ferm, formació de cuneta i trenques amb motoanivelladora i estassada manual de les franges de seguretat laterals: 1.500 euros/km.
- Desbrossada de marges: 500 euros/km.

Trobareu tota la informació aquí.

Foto: NacióDigital


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: