CA | ES | EN | FR
Notícies > L'actualitat
Martí Boada i Tomàs Molina protagonitzen la primera jornada forestal per a no forestals
06-11-2019

La Rectoria Vella de Sant Celoni va acollir el 25 d'octubre la primera jornada forestal per a no forestals, que va comptar amb la intervenció de Martí Boada i del meteoròleg Tomàs Molina, entre d'altres. Es tracta d'una nova iniciativa del Consorci Forestal de Catalunya per divulgar la realitat dels nostres boscos a partir de les experiències de diferents líders d'opinió.


D'aquesta manera, es vol informar a un públic divers i allunyat de l'activitat forestal però que incideix en la formació d'opinió i en la presa de decisions en temes relacionats amb el sector. Per això insistim en fer  visibles diferents exemples de com a través de la gestió i l’aprofitament del bosc es contribueix a la seva millora, conservació i a la creació de riquesa i llocs de treball.

De la seva banda, Tomàs Molina  va parlar de la importància de la divulgació ambiental i de l'impacte de l'ús social dels boscos, posant de relleu la gran tasca que es fa en matèria de gestió forestal i la necessitat de tenir unes normatives que la posin en valor.
De la seva banda, Boada va destacar l'impacte paisatgístic provocat per l'abandonament del món rural.
Xavier Alfaras, silvicultor i soci del Consorci Forestal, va explicar els canvis que ha fet el sector de la propietat forestal - silvicultors, la motivació cap a la gestió sostenible del bosc i la necessitat de noves eines i incentius per continuar creixent en la mateixa direcció. I des de Bombers, van fer èmfasi un cop més en la necessitat d'invertir en gestió forestal per evitar desastres naturals als quals no es poden enfrontar.

Seguidament la jornada es va traslladar a un bosc del Montnegre i el Corredor, on a través de diferents exemples es va parlar de com la gestió i l’aprofitament del bosc comporten millores ambientals i econòmiques. Vam comptar amb la intervenció del silvicultor Josep M Saurí, Jordi Bartolí (UAB) i Martí Rossell, de l'associació de propietaris del Montnegre i el Corredor.

Des del Consorci Forestal agraïm la col·laboració de tothom qui va fer possible aquesta jornada, l'èxit de la qual ja ens ha impulsat a preveure'n la seva continuïtat.

Galeria fotogràfica de la jornada


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: