CA | ES | EN | FR
Agenda forestal
Del 10 al 14 de juny de 2013
Vitoria-Gasteiz

Vint anys després de la celebració de la primera edició a Pontevedra, el 6è Congrés Forestal Espanyol se celebrarà del 10 al 14 de juny de 2013 al Palau de Congressos i Exposicions Europa de Vitòria-Gasteiz. L'objectiu del Congrés és presentar els resultats de les recerques i experiències en matèria de ciències i tècniques forestals aconseguits en el període que transcorre entre cada edició, per fomentar l'anàlisi i el debat de noves idees i propostes per a la millora de la gestió forestal al nostre país i per orientar la política cap al sector. Com és habitual, el Congrés inclourà conferències, taules rodones, esdeveniments paral·lels i exposicions. El lema triat per a aquesta edició del Congrés ha estat: “Montes: servicios y desarrollo rural”. Podeu trobar més informació a l'enllaç relacionat.

Enllaços relacionats
www.congresoforestal.es/
21 de març de 2013

El 21 de març és el primer dia de tardor a l'hemisferi sud i el primer de primavera a l'hemisferi nord. D'aquesta manera, per marcar-li caràcter simultani a tot el món, els estats membres de l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) van triar, al 1971, aquesta data per celebrar el Dia Forestal Mundial. Aquest dia se celebra des de 1998, arran de l'incendi a Linton (Canadà), en què van morir cinc combatents que pertanyien a una brigada forestal.
Del 5 al 8 de març de 2013
Teruel

El 1r Congrès Internacional de Truficultura de Teruel agafa el relleu del 3r Congresso Internazionale di Spoleto sul Tartufo, celebrat al 2008. Aquest esdeveniment reunirà a la comunitat científica que estudia aquest cultiu en tot el món i serà un punt de trobada entre científics, tofonaires, productors, gestors forestals, encarregats de planificació territorial i emprenedors rurals. Aquest esdeveniment posarà de relleu els avanços científics més recents en el cultiu i recol·lecció de tòfona. La tòfona negre (Tuber melanosporum) és l'únic fong ectomicorrízic comestible i el seu cultiu suposa una alternativa econòmica viable per algunes zones rurals. Podeu descarregar-vos el programa provisional a l'enllaç relacionat.

Enllaços relacionats
www.tuber2013.com/files/programa_tuber_2013.pdf
21-22-23 de febrer de 2013
Escola Politècnica Superior (Universitat de Girona)

Les jornades es centren en la fusta com a material aplicat als àmbits de l'Enginyeria i l'Arquitectura, i es fonamenten en qüestions com ara la petjada ecològica en els recursos forestals, l'eficàcia i disponibilitat de tècniques orientades a l'anàlisi, recuperació i preservació d'aquest tipus d'estructura o les innovacions i reptes de futur que la indústria i els centres de recerca ens plantegen. En el marc d'aquestes jornades, Josep M. Tusell, responsable tècnic del Consorci, parlarà de la producció de fusta a Catalunya i la seva valorització.
1 2 3

consorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: