CA | ES | EN | FR
26 de juny: jornada pràctica a Ripoll sobre el mètode ARCHI pel diagnòstic del roure i el pi roig, davant dels efectes del canvi climàtic. Gratuïta!
13-06-2019

Us animem a participar el 26 de juny a la jornada pràctica per l’aplicació del mètode ARCHI en roure (Quercus humilis) i Pi roig (Pinus sylvestris), per valorar la seva resiliència davant els efectes del canvi climàtic. La trobada serà a les 9:30h a l’Hotel Solana del Ter de Ripoll i comptarem amb uns ponents experts en el diagnòstic de l’estat fisiològic dels arbres, com Bruno Mariton (Expert forestal al CNPF Occitània i corresponsal observador de Sanitat Forestal) i Josep M. Tusell (responsable tècnica del Consorci Forestal de Catalunya.


 
  26 de juny. 9:30h
  Hotel Solana del Ter (Ripoll)


Inscripcions: La jornada és gratuïta, però cal fer les inscripcions abans del 24 de juny trucant al telèfon del Consorci Forestal: 972 842708, o per correu electrònic a consorci@forestal.cat, indicant el nom i cognoms, DNI, telèfon de contacte i confirmar si us quedareu a dinar (no inclòs a la inscripció)
 
El mètode ARCHI és una eina de diagnòstic de l’estat fisiològic per diferents arbres, desenvolupada pel Centre National de la Propriété Forestière (CNPF) i l’Institut pour le Développement Forestrier (IDF).
Aquest mètode permet ajudar als professionals del sector forestal a prendre decisions, ja que es tracta d’una eina de fàcil utilització que mitjançant una lectura de l’arquitectura de l’arbre permet avaluar el seu estat fisiològic i posteriorment la resiliència en funció de l’evolució del seu entorn.
Una altra virtut d’aquest mètode és que permet l’avaluació tant a nivell de peu com a nivell de massa fet que facilitarà una gestió forestal sostenible.
 
PROGRAMA DE LA JORNADA
 
9:30h: Benvinguda als assistents i entrega de documentació
9.45h: Desplaçament a la finca forestal
10:30h: Explicació pràctica de com fer servir el mètode ARCHI
12h: Aplicació pràctica per part dels assistents en roure(Quercus humilis)
13h: Aplicació pràctica per part dels assistents en Pi roig (Pinus sylvestris)
14h: Discussió sobre el mètode i cloenda de la jornada

14:30h. Dinar (optatiu i a banda de la inscripció)

Aquí trobareu tota la informació i el programa de la jornada.


Comparteix  Facebook Twitter Emailconsorci(@)forestal.cat | Avís legal | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: