CA | ES | EN | FR
LE PRÉSENT
Representants del Parlament Europeu i l'Institut Forestal Europeu visiten Quality Suber i destaquen el potencial del sector surer català
14-04-2022

Hem acompanyat a una delegació de representants del Parlament Europeu i l'Institut Forestal Europeu (EFIMED), encapçalada per l’alemanya Ulrike Müller, que s'han desplaçat a Catalunya per conèixer en persona algunes experiències de gestió forestal sostenible, així com el funcionament de l’empresa Quality Suber i els serveis que ofereix la Cooperativa Forestal de Catalunya.


L’equip estava format per la pròpia Müller (portaveu del grup que treballa l’estratègia forestal europea), l’italià Michele Bozzano (EFIMED) i l’alemany Felix Mittermayer, amb qui hem visitat suredes i han mostrat la seva admiració davant el potencial del sector surer com a cadena de valor estratègica, amb tecnologia avançada i en la línia de les estratègies de la Unió Europea pel foment de la bioeconomia i l’economia circular.Comparteix  Facebook Twitter Email

Arriba la 39a edició de les Jornades Tècniques Silvícoles
01-04-2022

Ja us podeu inscriure a les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera 2022, amb 9 sessions amb temàtiques molt interessants per posar-se al dia del avenços en el sector i dels reptes de futur. Consulteu el programa i feu la inscripció abans del 10 d'abrilComparteix  Facebook Twitter Email

Vídeo per conèixer els objectius del GO Pinea
24-03-2022

El Grup Operatiu PINEA presenta amb aquest vídeo els seus objectius. Un ambiciós treball per buscar solucions davant dels efectes que el canvi climàtic o la plaga del Leptoglossus Occidentalis estan tenint sobre el pi pinyer.Comparteix  Facebook Twitter Email

La fusta sostenible protagonitza el Dia Internacional dels Boscos
21-03-2022

L'Assemblea General de les Nacions Unides va escollir el 2012 el 21 de març per celebrar el Dia Internacional dels Boscos. 10 anys després PEFC, l'Associació que promou la Sostenibilitat Forestal i a la qual està adherida el Consorci Forestal de Catalunya, se segueix sumant a la celebració d'aquest dia. I enguany ho fa amb el lema “Escollim fusta sostenible per a les persones i el planeta”.


Els beneficis dels boscos i dels seus productes

No hi ha dubte que els boscos són essencials per a la salut del planeta i el benestar dels éssers humans. Cobreixen gairebé un terç de la superfície de la Terra i proporcionen béns com a fusta, combustible, aliments i recer per a les persones. Ajuden a combatre el canvi climàtic, protegeixen la biodiversitat, els sòls, els rius i els embassaments, i serveixen com a llocs on les persones poden acostar-se a la natura.

Però els boscos no només ofereixen beneficis ambientals, sinó també econòmics. El sector forestal genera llocs de treball per a almenys 33 milions de persones i milers de milions de persones utilitzen els productes forestals.

Es calcula que més de la meitat de la producció econòmica mundial depèn dels serveis dels ecosistemes, i això inclou els serveis que proporcionen els boscos. S'estima que més de la meitat de tota la població mundial utilitza productes forestals no fusters per millorar-ne el benestar i els mitjans de subsistència.
 
Per tant, en termes econòmics, l'ús sostenible dels boscos ens ajudarà a avançar cap a una economia basada en materials renovables, reutilitzables i reciclables. Però per garantir aquest ús sostenible dels boscos cal la gestió forestal sostenible, de manera que tant els boscos com els seus recursos es conservin per a generacions futures. PEFC, fa més de 20 anys que treballa a promoure aquest tipus de gestió entre els silvicultors, comptant ja, a escala nacional amb 50.341 silvicultors i propietaris forestals que gestionen 2.523.704 hectàrees de muntanya i, a escala internacional, present a 55 països amb 750.000 silvicultors i 330 milions d'hectàrees, convertint-se en el sistema de certificació més implantat a Espanya i al món.

 

+ INFORMACIÓComparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avertissement | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Members du: