CA | ES | EN | FR
THE PRESENT
Sorpresa davant l’aprovació exprés del Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa
12-02-2021

Aquesta setmana el govern de Catalunya ha aprovat el Pla de protecció del medi natural i el paisatge de l’Alta Garrotxa, una decisió que ha sorprès al Consorci Forestal de Catalunya pel moment en què arriba (amb unes eleccions al Parlament aquest cap de setmana) i per la nul·la comunicació que s’ha produït per part del govern.
 


El 2019 el Consorci Forestal va presentar al·legacions i un exhaustiu estudi jurídic per demanar la retirada del projecte d’aquest Pla de Protecció de l’Alta Garrotxa, basant-se en la manca d’un procés de participació pública a l’hora de definir el model que el territori requereix. Des d’aleshores no hi ha hagut cap resposta per part del govern, tot i que a l’espera de llegir el text definitiu del Pla de protecció sembla que s’han tingut en compte algunes de les peticions, com la d’aturar l’ampliació de la superfície protegida.Comparteix  Facebook Twitter Email

"Pensant en les persones", la nova campanya de PEFC Catalunya
04-02-2021

PEFC Catalunya ha presentat la campanya de comunicació “Pensant en les Persones” que gira entorn de les empreses del sector forestal i la seva cadena de valor. Catalunya és líder a nivell estatal en matèria de certificació forestal i actualment a Espanya el 90% dels boscos certificats ho estan sota el protocol PEFC.

La campanya va dirigida a tres grups d'interès: els propietaris i propietàries forestals i empreses de la cadena de custòdia, per a augmentar tant la superfície com el nombre empreses certificades; els consumidors, per donar a conèixer que una de les maneres més senzilles per ajudar a protegir els nostres boscos i mantenir l'ocupació en zones rurals és buscar l'etiqueta PEFC en els productes; i la societat catalana en general, perquè conegui que el sector forestal és modern i competitiu, que la gestió forestal és clau en el desenvolupament d'un model socioeconòmic sostenible i que les activitats al voltant del bosc afavoreixen una economia de país.
 

Veure el vídeo de la campanya

 

 Comparteix  Facebook Twitter Email

Participem a l’Estratègia d'Adaptació al Canvi Climàtic
29-01-2021

El Consorci Forestal de Catalunya ha participat en una nova sessió del procés participatiu de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic, que s’ha celebrat aquesta setmana. Des del Consorci defensem el paper fonamental que té el bosc en aquesta missió, i considerem la gestió forestal com una eina imprescindible per a la mitigació del canvi climàtic.

En aquest sentit, donarem recolzament a les polítiques que vagin en la línia de facilitar l’adaptació dels boscos de Catalunya al canvi climàtic.Comparteix  Facebook Twitter Email

Avancem en la recerca pel control del corc del suro
28-01-2021

Des del Consorci Forestal de Catalunya treballem per minimitzar l’impacte de la principal plaga que pateixen les suredes catalanes, el Coraebus Undatus, un insecte que afecta dràsticament la qualitat del suro. En col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el grup surer Amorim s’han presentat les conclusions de les darreres línies de treball que confiem que properament permetran bons resultats en la lluita contra aquesta plaga.


El corc del suro està fent que més del 60% de la producció anual de suro a Catalunya no tingui prou qualitat per a la fabricació de taps per vi i cava i s’hagi de destinar a trituració, provocant unes pèrdues de més de 4 milions d’euros anuals.
A la darrera reunió també hi han participat experts del Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (Cicytex).Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Disclaimer | RGPD
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Plaça del Camp, 7 · Tel./Fax 973 48 13 29
Members of: