CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
Joan Rovira a la tertúlia d'Els Matins de TV3 sobre el tràgic incendi de Portugal
19-06-2017

El secretari general del Consorci Forestal, Joan Rovira, ha estat convidat avui dilluns a la tertúlia del programa Els Matins de TV3, que ha estat en part dedicada al tràgic incendi de Portugal. Rovira ha defensat la gestió dels boscos com a prioritat de país alhora que ha reclamat a l'Administració una major implicació en l'ordenació del territori.

Podeu veure la tertúlia al següent enllaç.Enllaços relacionats
www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/tertulia-sobre-el-tragic-incendi-a-portugal/video/5674242/


Comparteix  Facebook Twitter Email

13 de juny, a Solsona: Jornada tècnica "Situació i control de la processionària del pi"
07-06-2017

La sala d'actes del Seminari de Solsona, antic edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), acollirà el proper dimarts 13 de juny al matí la jornada tècnica titulada "Situació i control de la processionària del pi".

El programa serà el següent:

09.30 Presentació de la jornada

10.00 Planificació i tècniques de control de la plaga

10.30 Visita a camp. Parcel·les demostratives

12.00 Cloenda

 

En la sessió hi participaran:

* Joan Rovira i Josep Capó (Consorci Forestal Catalunya - Cooperativa Serveis Forestals)

* Antoni Torrell (Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi - Servei de Gestió Forestal)

* David Guixé i Jordi Camprodon (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya)

 

La inscripció és gratuïta, però cal confirmar prèviament l'assistència als telèfons 972 842708 o 973 481329, o bé al correu electrònic cooperativa@forestal.cat.Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal participa en la presentació del codi de bones pràctiques per a l'organització i celebració de curses i marxes per muntanya
05-06-2017

El Consorci Forestal de Catalunya va participar, el passat divendres 2 de juny, en la presentació del codi de bones pràctiques en l'organització i celebració de curses i marxes per muntanya, que va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona. Aquest document ha estat desenvolupat per una bona representació del sector forestal. Des del Consorci defensem i treballem per la regulació de l'accés al medi natural, amb el reconeixement cap a la propietat forestal.

A continuació podeu consultar el document del codi de bones pràctiques en format PDF.


  [Tipus: pdf-3362 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci Forestal de Catalunya presenta a Itàlia les novetats en la millora de la gestió i comercialització del suro
03-06-2017

Josep M. Tusell i Roser Mundet, en representació del Consorci Forestal de Catalunya, van participar, els passats dies 25 i 26 de maig de 2017 a l’International Congress on Cork Oak Trees and Woodlands, que va tenir lloc a Sassari (Sardenya), amb un programa amb diferents ponències, on es van compartir experiències d'arreu del mediterrani en relació a la gestió d'aquest tipus de boscos així com pel que fa al seu aprofitament. 

Tusell i Mundet van presentar davant dels assistents les darreres novetats del projecte europeu Life+SUBER, que té com a objectiu principal la implementació de tècniques innovadores en la gestió forestal per fer menys vulnerables les suredes al canvi climàtic, així com els treballs que s’estan realitzant per donar solucions a la problemàtica creixent de la plaga del corc del suro (Coraebus undatus) a l'Estat espanyol.

En el marc del projecte s’estan realitzant diferents treballs per avançar en el control d’aquesta plaga que malmet el suro i fa que més de l 60% dela producció anual de suro a Catalunya no tingui prou qualitat per a ús alimentari i s’hagi de destinar a trituració, provocant unes pèrdues anuals de més de 5 milions d’euros. De la mateixa exposició va cridar l'atenció la presentació de Quality suber, la primera agrupació de productors de suro a Catalunya, que lidera el mercat de suro de qualitat a casa nostra. El Congrés ha servit per establir contactes i relacions que s'espera siguin molt importants per continuar avançant en les dues iniciatives.Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: