CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
Demà divendres, jornada tècnica sobre la fusta morta en la gestió forestal
27-04-2017

En el marc de la 34a edició de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera organitzades pel Consorci Forestal de Catalunya, demà divendres 28 d'abril al matí tindrà lloc la tercera sessió, en aquesta ocasió titulada "La fusta morta en la gestió forestal: Experiències al PN del Montseny. Actuacions i seguiment a la finca de Matagalls".

El lloc de trobada per als participants serà a les 9.30h al Coll de Ravell -sortida 202 de l’Eix Transversal (C-25). Arbúcies-. La coordinadora d'aquesta jornada, que és organitzada en col·laboració amb el Col·legi / Associació d'Enginyers de Forests de Catalunya, serà Anna Sanitjas Olea, enginyera de Forests del Parc Natural del Montseny.

La fusta morta és un component vital en els ecosistemes forestals, fonamental dins de la gestió multifuncional del bosc. Al parc Natural del Montseny s’han realitzat diferents actuacions per posar en valor aquest recurs, potenciant l’existència de fusta morta a la Muntanya de Matagalls mitjançant la tala i anellat de peus, realitzant estudis i seguiments de quantificació d’aquesta i treballant en la sensibilització a la població sobre la importància de la fusta morta al bosc.

En la jornada es realitzaran visites en les zones de treball i es mostraran diverses actuacions que poden permetre la compatibilització de la gestió productiva del bosc tant amb el manteniment de certs valors de fusta morta com amb la reserva de peus extra fusters a la forest.Comparteix  Facebook Twitter Email

Cinquena newsletter amb les principals novetats del projecte Life+SUBER
20-04-2017
Ja podeu consultar la darrera newsletter del projecte Life+SUBER, coordinat des del CFC, publicada aquest mes d'abril. Compta amb informació sobre els esdeveniments, novetats, activitats realitzades, documentació i progrés del projecte.
Cliqueu al següent enllaç per a visualitzar-la.
 
Així mateix, també s'ha fet públic el vídeo divulgatiu sobre el projecte Life+SUBER. El podeu veure a continuació.


Comparteix  Facebook Twitter Email

Jornada sobre l'aplicació de nous models silvícoles en masses pures i mixtes de roure reboll i pi roig
18-04-2017

Aquest proper divendres 21 d'abril tindrà lloc a Prades (Baix Camp) la segona sessió de la 34a edició de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera. En aquesta ocasió, versarà sobre l'aplicació de nous models silvícoles en masses pures i mixtes de roure reboll i pi roig a Prades, dirigits a la producció de fusta de qualitat i la prevenció d'incendis.

Trobareu més informació sobre les jornades al següent enllaç.Comparteix  Facebook Twitter Email

Nova convocatòria d'ajuts per a plans tècnics
13-04-2017

Us informem que ja s'ha publicat l'ordre d'ajuts per a redacció i revisió d'instruments d'ordenació forestal (PTGMF, PSGF i PTGMFc) en finques de titularitat privada per a l'any 2017.

Els terminis són els següents:

Presentació de sol·licituds: 6 de maig de 2017, inclòs.

Finalització de les actuacions: 30 de setembre de 2018, inclòs.

Justificació: fins el 15 d’octubre de 2018, inclòs


Circular 17-15  [Tipus: pdf-373 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: