CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
ALERTA FORESTAL, una nova eina per analitzar l'estat de salut dels boscos catalans
19-01-2018

El Consorci col·labora amb aquesta nova iniciativa del CREAF per tal que la societat informi sobre com veu la salut dels boscos a través d’imatges. L’objectiu d’ALERTA FORESTAL  és  analitzar l’estat de salut actual dels boscos catalans i preveure per mitjà de models de simulació com seran aquests boscos en el futur.

 

 

Tots els ciutadans, experts o no en temes forestals, poden unir-se a aquesta comunitat activa per enviar fotos d’incidències que detectin al bosc i ajudar així a recollir dades sobre els fenòmens que afecten la salut dels nostres boscos (plagues, sequeres, ventades, etc.).

La mateixa plataforma ajuda a reconèixer les principals espècies d’arbres i a valorar l’estat de salut del bosc en relació a cada alerta.

Des del CREAF, en funció del que estigui passant al bosc, faran crides a participar en diferents alertes al llarg de l’any.Comparteix  Facebook Twitter Email

Ajuts a explotacions forestals i per instal·lacions tèrmiques amb biomassa, Diputació de Barcelona
18-01-2018

Fins el 28 de febrer de 2018 es poden presentar les sol·licituds d'ajuts a les explotacions forestals situades als Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona, i per instal·lacions tèrmiques amb biomassa en l'àmbit dels espais naturals protegits.

Aquí trobareu tota la informació i les bases de les convocatòries.

 Comparteix  Facebook Twitter Email

Cursos de manipuladors i aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic
12-01-2018

Dos nous cursos, a Santa Coloma de Farners i Vilassar de Mar. Estan dissenyats per donar resposta als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el nivell bàsic de capacitació com a agricultors que no disposin de personal auxiliar en l’explotació mateixa, personal auxiliar d’empreses i altres entitats dedicades a l’aplicació de productes fitosanitaris, personal auxiliar d’empreses i explotacions agràries que apliquin productes fitosanitaris i personal auxiliar dels establiments de venda al públic de productes fitosanitaris.

Santa Coloma de Farners.
Dates: Dilluns i dimecres, del 22 de gener al 19 de febrer de 2018. De 16:30 a 20:15h.
Informació i inscripcions

 

Vilassar de Mar
Dates: Dimarts i dijous, del 30 de gener al 27 de febrer. De 16:30 a 20h.
Informació i inscripcionsComparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci recolza la petició d'una reprovació al grup IKEA per restricció de la competència en matèria de certificació de boscos
05-01-2018
El Consorci Forestal de Catalunya ha donat suport a una acció de reprovació per part del Parlament Europeu al grup IKEA, multinacional que posa en perill la competència del mercat interior. A la Unió Europea existeixen dues certificacions de gestió forestal, PEFC i FSC, ambdues recolzades per la UE.
El 2015 el grup IKEA va crear IWAY Standard, segons el qual els productes de fusta subministrats han de ser provenir de boscos certificats FSC, al·legant que la certificació PEFC no és suficient. Catalunya és líder a nivell estatal en matèria de certificació forestal i actualment a Espanya el 90% dels boscos certificats ho estan sota el protocol PEFC. La decisió de la multinacional fa que els sistemes de certificació siguin una eina comercial sense valor afegit i posa barreres comercials al mercat interior de la UE.

Aquesta acció està impulsada pel diputat al Parlament Europeu Tomáš Zdechovský, i s'ha sol·licitat a la Direcció General de la Competència europea que iniciï un procediment per sospita de restricció de la competència.

 


Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: