CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
La DG de Forests Montserrat Barniol visita la seu del Consorci Forestal i la planta de Quality Suber
23-03-2017
Amb motiu de la Setmana de celebració del Dia Internacional dels Boscos, aquest passat dimarts 21 de març la Directora General de Forests de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Barniol, va dur a terme una visita a la seu del Consorci Forestal de Catalunya de Santa Coloma de Farners, on va poder conèixer de primera mà els diferents projectes de l'entitat. També hi va ser present la directora del Serveis Territorials d'Agricultura, Elisenda Guillaumes.
Seguidament, acompanyada pel president Rosendo Castelló, el secretari General, Joan Rovira, d'altres membres de la Junta del Consorci, així com el vicepresident del Centre de la Propietat Forestal, Josep Maria Vila d'Abadal, la comitiva es va desplaçar a la planta de Quality Suber.

Comparteix  Facebook Twitter Email

Una vintena de participants a la jornada sobre el Matsucoccus
22-03-2017
L'ECA Casa Xifra de Santa Coloma de Farners va acollir el passat dilluns 20 de març una jornada sobre les actuacions per combatre la caparreta del pi marítim: el Matsucoccus feytaudi, que va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones.
La jornada, organitzada pel Consorci Forestal de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura de la Generalitat i del Centre de la Propietat Forestal, va comptar amb Jorge Heras, de la Direcció General de Boscos, David Meya, dels Serveis territorials del DARP a Girona i amb Àlex Muñoz, del Centre de la Propietat Forestal.

Comparteix  Facebook Twitter Email

Rosendo Castelló participa en la reunió de Juntos por los Bosques amb el secretari general d'Agricultura i Alimentació de l'Estat
16-03-2017
Aquest passat dimarts 14 de març, el president del Consorci Forestal de Catalunya, Rosendo Castelló, va participar, com a vicepresident de la Confederación de Organizaciones de Selvicultores de España, a la reunió dels representants de la plataforma Juntos por los Bosques amb el secretari general d'Agricultura i Alimentació del Govern de l'Estat, Carlos Cabanas.
A la reunió hi van assistir també el degà-president del Col·legi d'Enginyers de Forests, Eduardo Rojas Briales, el director general de la Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón, Carlos Reinoso Torres, i el vicepresident de la Asociación Nacional de Empresas Forestales, Ignacio Macicior Tellechea. Per part del Ministeri, també va ser-hi la directora general de Desenvolupament Rural i Política Forestal, Esperanza Orellana. Cabanas va començar la reunió expressant la gran estima pel treball conjunt de tot el sector i la utilitat de les propostes remeses fa un mes per Juntos por los Bosques. Des del Ministeri van mostrar interès i compromís amb l'agenda forestal, alhora que es va arribar a l'acord de fer cinc grups de treball tècnics per desenvolupar els deu punts del contingut de l'agenda. Així mateix, es va acordar canviar el nom el document com a Pla d'Actuació del Sector Forestal i que en l'acte del dia 21 de març es presenti l'acord d'elaborar el Pla conjuntament en els propers 2-3 mesos amb l'objectiu que la ministra el presenti durant el mes de juny en seu parlamentària identificant-se el Congrés Forestal com un fita en l'agenda a considerar en aquest context. Els cinc grups de treball, centrats en aspectes vinculats amb diferents organismes de l'Administració General de l'Estat, estan conformats per les entitats de Juntos por los Bosques directament implicades i comptant sempre amb la presència del Ministeri. La plataforma nomenarà 2-3 representants per cadascun dels grups i durant la primera meitat de maig s'organitzarà una reunió amb el secretari per revisar el progrés dels grups de treball. Les cinc comissions o grups de treball són:   1) Fons dinamització, programa de promoció GFS i productes, estructures organitzatives, instruments d'informació forestal, Consell Forestal: COSE, ASPAPEL, UNEMADERA, COIM 2) Sanitat forestal: COSE, ASPAPEL, SECF 3) confederacions hidrogràfiques: UNEMADERA, COSE, ASPAPEL 4) Mercat únic i empreses: ASEMFO, COIM, ASERPYMA 5) Fiscalitat: COSE, ES-Montañas/ AMUFOR, ASPAPEL.
Proposta d'agenda estratègica forestal (Juntos por los Bosques)  [Tipus: pdf-1665 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

Setmana de celebració del Dia Internacional dels Boscos
14-03-2017

En el context del Dia Internacional dels Boscos que se celebra el dia 21 de març, la Direcció General de Forests organitza unes jornades al llarg de tota la setmana per donar a conèixer, des dels diferents àmbits d’actuació, els valors i la importància de tots els tipus d’ecosistemes boscosos, que alberguen el 80% de la biodiversitat. Serà en el marc d'aquest cicle que el dimarts 21 tindrà lloc la visita de la Directora general de Forests, Montserrat Barniol, a la seu del Consorci Forestal de Catalunya.


consorci(@)forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: