CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
Campanya de lleva del suro 2016: Tractament preventiu contra l'escaldat de l'alzina surera
26-05-2016
Per la campanya de lleva del suro d’enguany, el producte fungicida autoritzat per al tractament de l’escaldat (Diplodia corticola i també anomenat D. mutila) de les alzines sureres és el metil tiofanat (fungicida sistèmic), que es barrejarà amb colorant Tekron per marcar els arbres tractats.
Recollida de productes: · Escola Forestal Casa Xifra de Santa Coloma de Farners. Dilluns i dimecres de 10h del matí a 14h. · Viver Forestal de Torreferrussa. Carretera de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda Km 4’5. Dijous i divendres de 8h del matí a 14h. Més informació al document adjunt.


Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
Surt la primera línia de finançament específica per facilitar la comercialització de productes i la realització de feines al bosc gràcies a un conveni entre el Consorci i Banc Sabadell
24-05-2016
El Consorci Forestal de Catalunya i Banc Sabadell han signat un conveni de col·laboració que facilitarà el finançament de treballs i la millora de les condicions de cobrament als productors forestals.
Això serà possible gràcies a un acord marc que recull la voluntat de Banc Sabadell d’ampliar al bosc el ventall de productes destinats al camp, un punt que des del Consorci es considera fonamental per les característiques i tamany reduït de moltes de les empreses i propietats. Alhora, el conveni facilitarà el finançament de la campanya de pela de suro d’enguany a través de Quality Suber, l’agrupació de propietaris-productors de suro que des de la seva creació, ara fa dos anys, treballa per a la millora de la comercialització i valoració d'aquest producte. Rosendo Castelló, president del Consorci Forestal de Catalunya, assegura que «els fruits del conveni tindran un impacte mediambiental molt rellevant» alhora que afegeix que «permetran la creació de més de 80 llocs de treball fixos durant tot l'any». Castelló remarca que «es podran cuidar i netejar cada any més de 1.000 ha de sureda, fet que propiciarà la reducció del risc d'incendis gràcies a l'efecte tallafocs de les estassades i l'embornal de CO2, ja que el d'un arbre pelat és 5 vegades superior al d'un suro no pelat».

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
La Cooperativa Serveis Forestals edita una guia de recomanacions per a la valorització del suro català
12-05-2016
L’objectiu de la Guia, editada per la Cooperativa Serveis Forestals, amb la col·laboració de l’Institut Català del Suro i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, és disposar d’un recull de propostes de millora en el procés de preparació del suro que contribueixin a impulsar la compra d’aquesta matèria primera de proximitat ja que, malgrat la indústria surera catalana és capdavantera a nivell mundial, pràcticament tot el suro que consumeix prové de fora de Catalunya.
La Guia també presenta els resultats de la caracterització tècnica del suro català a partir de l’anàlisi i control de qualitat dels taps amb l’objectiu de cobrir la manca d’informació objectiva sobre les propietats d’aquest suro. Aquesta guia s’emmarca en el projecte ‘Impuls a la compra de proximitat de matèria primera per a millora de la competitivitat del sector surer català’ finançat per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (Generalitat de Catalunya).
Guia de recomanacions per a la valorització del suro català  [Tipus: pdf-1938 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
Dissabte 21 de maig, Assemblea General de la Cooperativa Serveis Forestals a Santa Coloma de Farners
10-05-2016
Us informem que el proper dissabte 21 de maig a les 9.30 h tindrà lloc a la sala de reunions de l'Escola Casa Xifra de Santa Coloma de Farners l'Assemblea General Ordinària de la Cooperativa Serveis Forestals, la qual inclourà, a partir de les 11.30 h, la taula de debat "Mercat de la fusta de trituració, situació actual i perspectives", oberta al públic general. Cal confirmar l'assistència abans del 18 de maig al 972 84 27 08 o enviant un correu a cooperativa@forestal.cat.
Vegeu el programa detallat a l'arxiu adjunt.
Programa detallat de la taula de debat  [Tipus: pdf-858 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS

consorci@forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: