CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
El Consorci Forestal demana a l'ACA l'aprovació del manual de bones pràctiques dels boscos de ribera
21-10-2016
El Consorci Forestal de Catalunya, l'associació dels propietaris-silvicultors de Catalunya, va participar, aquest passat dimecres 19 d'octubre a Girona, a la jornada "Confluència d’usos al bosc de ribera" organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori.
Durant la seva intervenció a la taula rodona, el responsable tècnic del Consorci, Josep M. Tusell, va defensar «la necessitat de la gestió forestal com a eina de conservació i millora d'aquests espais», així com la urgència de «potenciar la feina i figura del silvicultor com a principal actor i garant d'aquesta gestió i conservació». Tusell també va denunciar la indefensió i la inseguretat jurídica generades per la forta pressió normativa i per la definició i delimitació del domini públic hidràulic. Així mateix, i arran de l'anunci que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà més de 7 milions d'euros en els propers cinc anys en la restauració i recuperació dels boscos de ribera, des del Consorci Forestal es va demanar la signatura del conveni entre l'ACA i l'Administració amb competències forestals per a la gestió dels boscos de ribera, segons les directrius especificades en el manual de bones pràctiques que ja va ser redactat en el seu moment i que encara no ha estat ratificat per les dues administracions corresponents.

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
El CFC reclama un impuls al mercat de la fusta
19-10-2016
Aquest passat dissabte va tenir lloc una nova sessió de la taula de preus de la Llotja de Vic, celebrada en el marc de la Fira de la Fusta Constructiva, fet pel qual es va comptar amb una nodrida assistència per la part industrial.
Ara bé, aquest fet positiu, no es va correspondre amb els preus indexats. Hi ha hagut una baixada generalitzada de les coníferes, fins als preus de l’any 2013. Amb dues sessions de la Taula de preus, els preus han tornat als valors de fa 3 anys. L’argumentació de la baixada fou, per una banda, que l’embalatge, principal destí de la fusta de conífera a Catalunya, no està consolidat i tot sembla indicar que a finals d’any, quan es tancaran les comandes d’embalatge per al proper any, els preus també aniran a la baixa. I per altra banda, també es va argumentar que els preus dels subproductes (l’estella de serradora) patiran de la mateixa manera una reducció de preus ja que ha baixat molt la demanda. Pel que fa a les llenyes, també s’ha produït una baixada generalitzada del preu pel fet que encara hi ha molt d’estoc de l’any passat que no es va vendre. Es calcula que hi ha unes 4.000-5.000 tones de llenya que no es van consumir l’any passat i que estan disponibles per aquest any. Finalment i pel que fa a les frondoses, no hi ha hagut moviment excepte pel cas del freixe que ha reduït el preu per una de les seves categories per la dificultat de trobar fusta de qualitat i per la invasió de fusta de França d’aquesta espècie. Pel que fa al pollancre, hi ha poca demanda i es pot oferir petits volums de fusta de qualitat a la poca indústria que encara treballa aquesta fusta a Espanya i aquest fet s’agreuja pel fet que tampoc es replanten les zones tallades.
Taula de preus  [Tipus: pdf-94 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
Entrevista a un silvicultor i enamorat dels boscos de les Gavarres: Joan Botey, soci del CFC i representant de l'associació al CPF
17-10-2016
Compartim amb vosaltres aquesta entrevista a un silvicultor i enamorat dels boscos de les Gavarres: Joan Botey, soci del Consorci Forestal de Catalunya i representant de l'associació al Centre de la Propietat Forestal. Va ser publicada a El Punt Avui del dijous 13 d'octubre.
Podeu llegir-la a l'arxiu adjunt.
  [Tipus: pdf-307 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
Sant Celoni acollirà del 7 al 16 d'octubre la 2a Setmana de Bosc
03-10-2016
Sant Celoni acollirà del 7 al 16 d'octubre la 2a Setmana del bosc, organitzada per l'Ajuntament de Sant Celoni, l'ICTA, el Cercle Econòmic i Social Baix Montseny i l'Associació de Propietaris del Montnegre i Corredor amb la voluntat de posar en valor el bosc.
Durant aquests dies tindran lloc diverses activitats, entre les quals la jornada tècnica “Tallades selectives en boscos irregulars d’alzina” Consulteu el programa complet a l'enllaç adjunt.

Enllaços relacionats
www.santceloni.cat/ARXIUS/publicacions/2016/Setmana_del_Bosc_2016.pdf


Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS

consorci@forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: