CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
Ja podeu consultar la revista Catalunya Forestal 128
28-07-2016
En aquesta ocasió, la revista centra l'atenció en la conservació dels boscos i el pagament pels serveis ambientals, "Massís del Montseny o municipi de Montseny, aquesta és la qüestió", les reivindicacions del Consorci Forestal durant l'assemblea general, SocialForest, oportunitats per als joves i per als boscos, l'ús del cable sintètic per al desembosc de fusta i biomassa, alhora que compta amb una entrevista a Rosendo Castelló, president del CFC.
Podeu descarregar-vos l'exemplar en PDF al següent arxiu adjunt.
Revista Catalunya Forestal 128  [Tipus: pdf-4795 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
El CFC obté autorització per importar llavor de pi radiata de Nova Zelanda
27-07-2016
A finals del 2012, la Unió Europea i el Ministeri d’Agricultura van prohibir les autoritzacions per importar llavor de pi insigni de països externs al sistema OCDE, com és el cas de Nova Zelanda. Durant aquests anys des del CFC hem treballat per declarar rodals selectes i fonts llavoreres d’aquesta espècie amb l’objectiu de l’autoproveïment amb la producció de la zona.
Cal recordar que Catalunya està lliure de Fusarium circinatum, el xancre resinós dels pins que afecta greument les masses de pins del nord de la Península. Tot i aconseguir l’aprovació d’aquestes zones de recollida de llavor amb garanties de qualitat i sanitat de la llavor, la realitat és que la gran demanda de planta supera la capacitat de producció d’aquests rodals. Després de reunions al DARP i al MAGRAMA, on des del CFC vam exposar la necessitat i la mancança existent de llavors d’aquesta espècie per a les reforestacions i gràcies a la col·laboració de l’Área de Plantas de Vivero y Recursos Fitogenéticos de la Subdirección General de Medios de Producción Agrícolas y Oficina Española de Variedades Vegetales del Ministerio de Agricultura, s’ha aconseguit que la UE autoritzi de forma temporal la importació de llavors de pi insigni per un període de 5 anys. Finalment, aquesta setmana el CFC ha obtingut la primera autorització estatal per importar llavor de pi insigni la qual ja tindrem disponible per sembrar a finals de l’estiu.

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
Cinc mesures prioritàries als nostres boscos per al nou govern espanyol
25-07-2016
Les entitats forestals d'àmbit estatal s'han unit per elaborar un resum del que suposen els nostres boscos, de la riquesa que en molts sentits poden aportar a la societat i per definir una proposta de cinc punts d'actuació primordials per als primers cent dies de govern que seran enviats a totes les formacions polítiques amb representació parlamentària, a comunitats autònomes i a Isabel García Tejerina, ministra en funcions del MAGRAMA, entre altres.
A continuació podeu llegir el document, signat per COSE, organització dins la qual s'hi troba el Consorci Forestal, titulat "Cinco medidas prioritarias en nuestros bosques para el nuevo Gobierno".
Document "Cinco medidas prioritarias en nuestros bosques para el nuevo Gobierno"  [Tipus: pdf-445 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS
COSE defensa la utilització de biomassa forestal amb finalitats energètiques i lamenta el seu escàs desenvolupament
22-07-2016
En una jornada organitzada per Unió per la Biomassa, en el marc de GENERA 2016 el passat mes de juny, COSE (Confederació d'Organitzacions de Silvicutors d'Espanya) va tornar a incidir en el valor afegit que aporta l'energia de la biomassa.
Podeu llegir la nota de premsa emesa per l'organització estatal al següent enllaç.
Nota de premsa de COSE  [Tipus: pdf-70 Kb ]

Comparteix  Facebook Twitter Email

>> LLEGIR MÉS

consorci@forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: