CA | ES | EN | FR
L'ACTUALITAT
Taps de suro, per què sí?
06-12-2017

El President del Consorci Forestal de Catalunya, Rosendo Castelló, explica en aquest article d'opinió la seva visió sobre la realitat del sector surer, dedicat principalment a la producció de taps de suro.

 

Castelló vol contribuir a aclarir l’estigma que té el tap respecte el problema d’aromes indesitjades al vi, així com les implicacions de consumir taps de suro i perquè no utilitzar taps de rosca o alternatius al suro.

Podeu llegir l’article complet aquí, publicat a Vila Viniteca.Comparteix  Facebook Twitter Email

El sector del suro es consolida com a exemple d'economia circular
29-11-2017

La iniciativa CORK, impulsada per l'agrupació d’associacions i institucions del sector del suro a Espanya, es troba en el punt d’inflexió que suposa la intervenció de la indústria del suro en la lluita contra el canvi climàtic. La bona gestió d’aquest producte representa un canvi de paradigma de negoci, orientat cap a sistemes de producció i consum més eficients. És el que anomenem economia circular, una alternativa al model lineal tradicional, que compta amb la capacitat de resoldre gran part dels reptes mediambientals de l’actualitat, així com de canalitzar noves oportunitat de negoci i impulsar el creixement econòmic.

Són algunes de les conclusions de la campanya Intercorck III, de promoció del suro a Espanya i Portugal, que compta amb el recolzament del Consorci. Una iniciativa d’AECORK, de la qual Quality Suber n’és soci, i de l’Institut Català del Suro.

 

Més informacióComparteix  Facebook Twitter Email

El Consorci reclama un canvi de fiscalitat forestal a les jornades de bioeconomia
24-11-2017

La bioeconomia, basada en l’ús dels recursos biològics per a substituir productes obtinguts de matèries primes fòssils, ha estat el tema central de la jornada celebrada el 22 de novembre a l'Escola Agrària Forestal Casa Xifra, de Santa Coloma de Farners. El Secretari General del CFC, Joan Rovira, hi ha participat parlant de la fiscalitat, de la situació actual i les expectatives de la propietat forestal. El Consorci, juntament amb COSE i les principals organitzacions del sector, defensa un canvi de fiscalitat que beneficiï els propietaris que aposten per desenvolupar projectes de gestió sostenible.
 

Primer Congrés nacional de bioeconomia a Santander

En la mateixa línia, els propers 30 de novembre i 1 de desembre es celebrarà a Santander el primer Congrés nacional sobre bioeconomia forestal, on Rovira oferirà la conferència “La fiscalitat, una eina fonamental pel recolzament a la gestió forestal sostenible”.

 

Programa del Congrés de SantanderComparteix  Facebook Twitter Email

Jornada de cloenda del LIFE DemORGEST
10-11-2017

El 7 de novembre el responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya, Josep Maria Tusell, ha participat en una taula rodona de la jornada de cloenda del programa LIFE DemORGEST, que s'ha celebrat a Mont Sant Benet. A la trobada hi han pres part silvicultors i altres professionals de la gestió, la formació i la recerca forestal que han compartit experiències i debatut sobre l’aplicació pràctica de les ORGEST i, en general, sobre la teoria i la pràctica de la gestió multifuncional del bosc a Catalunya.

Les ORGEST són una proposta de silvicultura multifuncional adaptada a les característiques pròpies dels boscos catalans, iniciada amb dos objectius preferents: optimitzar la producció forestal, i mantenir boscos poc vulnerables a focs de capçada. Actualment, més de la meitat dels Instruments d’Ordenació Forestal en finques privades utilitzen les ORGEST com a models silvícoles de referència. La jornada s'ha celebrat al Mont Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.Comparteix  Facebook Twitter Email


consorci(@)forestal.cat | Avís legal
SANTA COLOMA DE FARNERS La Casa del Bosc. C/ Jacint Verdaguer, 3 · Tel. +34 972 842708 Fax +34 972 843094
SOLSONA Centre d’Empreses Innovadores del Solsonès (edifici CTFC). Pujada seminari s/n · Tel./Fax 973 48 13 29
Membres de: